Ingen BIL-suksess på Geilo

GOD SKYTING SØNDAG. Andreas Aas, her i aksjon under den tv-sendte sesongstarten på Sjusjøen for et par uker siden, er fornøyd med søndagens sprint på Geilo, hvor det ble ni treff av ti mulige på skytinga. (Foto: Skjermdump fra NRK)

Andreas Aas’ 17. plass på søndagssprinten var beste birkenesresultat under skiskytterseniorenes norgescupåpning på Geilo.

Mens verdenscupsirkuset sesongåpnet i svenske Østersund, var de hjemlige skiskytterne samla på Geilo for å kjempe om vinterens første norgescuppoeng. På Geilo skistadion ble det gått sprint både lørdag og søndag. Fra Birkenes IL stilte Espen Uldal og Andreas Aas.

Selv om værgudene leverte tilnærma perfekte forhold – et par minusgrader, sol og rolige vindforhold – sleit begge borkisene med treffprosenten på lørdagen. Uldal åpna riktignok med fullt hus på den liggende skytinga, men da det ble fem bom på stående, raste han nedover resultatlistene. Det ble til slutt en 42. plass på 26-åringen, drøye tre minutter bak vinner Isak Leknes Frey fra Bærums Skiklub.

Andreas Aas fikk løpet ødelagt allerede på første skyting, da han pådro seg tre strafferunder. På andre skyting ble det en runde mindre, men U23-landslagsløperen måtte helt ned på 57. plass på resultatlista for å finne sitt eget navn.

Søndag var det klart for revansj, i alle fall for Andreas Aas, som plukka ned ni av ti blinker og gikk i mål til 17. plass, ett minutt og 41 sekunder bak Simon Hjelmeset Kirkeeide fra Markane IL. Espen Uldal fikk det ikke helt til å stemme denne dagen heller, men gikk seg opp på en 30. plass etter to strafferunder på hver av de to skytingene.

– Jeg hadde veldig trua før helga, men mye tyder på at koronaen har satt formen et godt stykke tilbake, skriver Uldal i en sms til Birkenesavisa. Birkenesløperen, som pådro seg korona under en treningssamling i Sverige rett før sesongstarten på Sjusjøen, kjenner at marsjfarta er for lav og at det ekstra giret mangler. Det går også ut over skytinga.

– Så denne helga er bare å glemme så fort som mulig, og bare komme i gang med treninga igjen, konkluderer Espen Uldal.

Aas er på sin side brukbart fornøyd med helga.

– Jeg er fornøyd med dagen i dag (søndag) med ni treff, men det ble litt mye bom på lørdag. Men formen er i rute i hvert fall, skriver Aas i en sms til Birkenesavisa.

Begge birkenesløperne har nå et par uker på seg til å finpusse formen. 8.-10. desember er det ny norgescuprunde for seniorene, mens juniorene starter sin norgescupsesong. Begge deler skjer på Dombås.