Svært mange har forhåndsstemt i Birkenes – valglokalene er fortsatt åpne

VALGLOKALET. Sånn så det ut i valglokalet på kommunehuset på Birkeland mandag ettermiddag. Gunnar Birkeland og Bjørn Vidar Lie passer på at alt går riktig for seg.

Etter normal arbeidstid, klokka 17 mandag ettermiddag, var det ingen kø å spore ved valglokalet på kommunehuset på Birkeland.

– Det er jo et jevnt sig. Sånn har det vært i hele dag. Nå har det økt noe på. Men vi merker at mange har forhåndsstemt, sier valgstyreleder Jakob Olaus Mo til Birkenesavisa.

JAKOB OLAUS MO. – Jeg tror at hovedårsaken til at så mange har forhåndsstemt, er pandemien., sier leder av valgstyret, Jakob Olaus Mo.

I hele Birkenes er det 3 714 stemmeberettigede. Av disse er det nær 3 200 som sokner til Birkeland.

Valgstyret forventer at antall forhåndsstemmer vil passere hele 1 700.

– Jeg tror at hovedårsaken til at så mange har forhåndsstemt, er pandemien. Men vi har merka ved de siste valgene, at forhåndsstemminga har økt på, sier Jakob Olaus Mo.

Vi møtte flere som var på vei inn i valglokalet. Noen syns det er litt høytidelig å stemme på selve valgdagen, og hadde alltid gjort det. Andre hadde glemt å forhåndsstemme.

Det er i år et vakkert høstvær i bygda vår på valgdagen. Og det er ennå mulighet til å stemme. Valglokalet på Birkeland er åpent til klokka 20. På Herefoss og Engesland er valglokalene åpne til klokka 19.