Gladsaksbehandling

 

Etter elleve år i bygda har jeg hørt og lest mange synspunkter og historier om tingenes tilstand i kommuneadministrasjonen i Birkenes kommune. Det er ingen hemmelighet at de aller fleste av dem har vært negative. Ting gjøres gjerne enten for uproft eller for proft (les: dyrt), for sakte eller for fort (les: forhastet), og de bryr seg med for mye eller for lite.

Selv har jeg ikke rent ned dørene eller telefonen hos kommunen, men 9 av 10 ganger har jeg iallfall fått fort tak i den jeg skulle ha tak i.

Forrige uke var jeg spent da jeg for første gang skulle sende en byggesøknad om et tilbygg. Jeg hadde jobbet en stund for å få oversikt over hva som krevdes av søknaden, og underveis hadde jeg stilt noen spørsmål som jeg fikk svar på. Da jeg omsider sendte inn søknaden mandag morgen, var jeg forberedt på en stille måned. Onsdag morgen, før jeg kom på jobb, lå godkjennelsen og ventet i innboksen min. Snaut to dagers behandlingstid syntes jeg var over all forventning, og er det opp til meg, kan noen godt få en klapp på skulderen og en mariekjeks som takk for god tjenesteyting.

 

Hans Ivar Stordal

Birkeland

______________

Leserinnlegg