Skiglade tyver på ferde? Mindre sannsynlig med oppklaring etter at Ole Gustav Henriksen slutta

I SKJUL. To vinduer var blitt dekket til fra innsiden slik at tyvene kunne operere fritt. (Foto: Privat)

Ei stund før påske forsvant det fire par ski fra uthuset på Heimdal, deriblant et par zeroski og et par felleski, samt minst et par skistaver. Uthuset har stått ulåst helt siden det ble bygd i 1917, og dette er første gangen uvedkommende har tatt seg inn og stjålet noe.

Mistanken om at tyvene har en spesiell interesse for ski og skigåing ble styrket rett over påske. Natt til onsdag 7. april hadde nemlig uvedkommende vært på ferde igjen. Da hadde de tatt med seg utstyr til å behandle skia med, så som glider, sikling, børste og et elektrisk smørejern. I tillegg var det forsvunnet en varmepistol som bl.a. brukes til å fjerning av gammel skismøring. Dette tyveriet var tydelig gjort i nattens mulm og mørke, for to vinduer i det aktuelle området var blitt dekket til fra innsiden slik at tyvene kunne operere fritt.

Selv om de stjålne gjenstandene var verdt noen tusen kroner, ser jeg også det komiske i dette: Skal tro om skiene virkelig blir brukt av tyvene, og hvor har de så funnet veien? Er de på Toplandsheia, Høgås eller Bortelid? Kanskje har jeg møtt vedkommende på mine ski da jeg var i skiløypene på Bortelid langfredag? Som skientusiast håper jeg virkelig at skiene har kommet til nytte …

Men dette håpet svekkes av at vedkommende nok har vært beruset. Det lå igjen litt oppblanda sprit i bunnen av ei flaske, og denne har nok tyvene forsynt seg av underveis. Derfor ble vel valget av gjenstander litt tilfeldig. Det har nemlig også forsvunnet ei gammel borvinne samt noen bor til denne. I tillegg et par kniver, ei fiskestang, ei tang, en rull gaffatape og en pose med utstyr til ryddesaga. Selve ryddesaga, to motorsager og en Honda plenklipper var heldigvis blitt stående igjen. Disse og andre saker av verdi, så som en del elektrisk håndverktøy, er nå innelåst for sikkerhets skyld.

Forholdet er anmeldt, men det hjelper vel lite nå som Ole Gustav Henriksen ikke er lensmann lenger. Men kanskje Arvid Falander kan oppklare saken. Hvem vet?

Uansett, så er det jo kjedelig. Heretter må en passe på å låse alle dører, og slik er vi jo ikke vant til å ha det i Heimdalsbygda.

 

Olav Heimdal

_________

Brukerskapt