Landhandelen på Fidjetun kommer for salg

(Foto: Tore Hvaal)

Lena Strøyer og Tore Hvaal på landhandelen på Fidje, skal nå selge bygningen de tok over for noen år tilbake. Den kommer for salg ut på vårparten, og vil ventelig komme på rundt 2 millioner kroner.

Samboerparet har i flere år prøvd å få noe ut av det store bygget langs fylkesvei 406. Korona-utbruddet kom akkurat på det verst tenkelige tidspunktet for nyetableringen og planene. I tillegg har prisøkningen og en dyrtid stoppet deres videre planer. Nå ser ikke samboerne noen annen utvei enn å legge bygget med 4,5 mål tomt ut for salg.

(Foto: Privat/Tore Hvaal)

De har hatt en eiendomsmegler på besøk for å få en prisantydning. De skal også ha en megler som skal vurdere prisen på alt i, og rundt bygningen. Både bygning, tomta og det meste av innboet kjøpte samboerne for 1.6 millioner i sin tid. Nå skal dette selges for rundt 2 millioner, blir vi fortalt da vi er innom og treffer Hvaal.

– Det med å starte opp kafe var veldig fint for oss i starten, for å bli kjent med menneskene her i bygda og det å invitere folk inn. Så fikk de hilse på oss, litt gale østlendinger, som kjøpte med hjerte, og ikke fornuften.
– Det var mange minner som dukket opp hos folk når de kikket rundt, og spesielt inne fra Landhandelen, forteller Hvaal til BA.

– Da koronaen brøt ut, stoppet det alt av aktivitet i starten. Dette var med på å ødelegge mye for planene våre.

– Bygget her på Fidjetun er jo et slags signalbygg, og vi ble møtt med varme og glede (og litt undring) for at vi prøvde å redde dette unike huset.

(Foto: Tore Hvaal)

– Nå håper vi virkelig på å gi stafettpinnen videre til noen med kjærlighet for gamle bygninger. Vi har prøvd etter beste evne å holde huset i original stand.