Alvorlig ulykke ved Skreros

 

Langfredag skjedde det en ulykke på riksvei 405, der en kvinne på 57 år ble funnet midt i veien etter en sykkeltur – omkring 100 meter nord for innkjørselen til Skreros.

Kvinnen var på en av sine faste sykkelturer og var godt kjent langs strekningen. Det var NRK Sørlandet som først omtalte hendelsen 1. påskedag.

Det var Svein Are Auestad fra Vatnestraum, ektemannen til kvinnen, som fortalte NRK om hendelsen.

NRK skriver at det var to ungdommer som først fant kvinnen midt i veien mellom klokken 16 og 17 fredag. Hun ble hentet med luftambulanse og har pådratt seg alvorlige skader. Hvor lenge hun hadde ligget slik, er fortsatt ukjent.

Kjevebeinet er knust, kragebeinet er brukket og hun har to alvorlige brudd midt på hodeskallen, forteller Svein Are Auestad til Birkenesavisa. – Men hun er utenfor livsfare.

Auestad synes ulykken er mistenkelig, noe han også påpeker ovenfor Birkenesavisa.

– Hun sykler aldri fort, har ingen racersykkel, er godt kjent med veien og sykler alltid med hjelm. Fordypningene i veiene eller hullene, ligger i enden av en bakke og midt i en sving, rett etter innkjørselen til Skreros, noen meter nordover på riksvei 405. Disse var hun også godt kjent med, forteller han.

Det samme erfarer avisa mandag, da vi er på stedet for å ta bilder. I NRK saken kommer det frem at ulykken har skjedd ved innkjørselen til Oggevatn. Dette er feil. Ulykken skjedde ved innkjørselen til Skreros.

– Hvordan min kone kan ha fått så alvorlige skader, er uforståelig, sier ektemannen. Legene på sykehuset fortalte meg i går søndag, at hun må hatt en meget stor fart – og at hun selv med hjelm neppe kunne pådra seg disse skadene. Det andre er at fra de små fordypningene i veien, der min kone ble funnet, så er det kun noen få meter. Om dette var en vanlig sykkelvelt, så skulle hun ligget lengre fra hullene, i svingen og bakken. I tillegg skjønner jeg ikke hvordan hun og sykkelen lå ved siden av hverandre. Konen som ektemannen så vidt har snakket med, forteller også at hun på forhånd visste om disse hullene i veien, og pleide å sykle utenom dem. Hun husker ingenting fra ulykken.

Da Birkenesavisa snakker med Auestad på telefon, har han akkurat fått nytt fra legene. Det er at hennes pulsklokke, som hun brukte, har indikasjoner på noe som bør være interessant for politiets etterforskning.

Auestad vil ikke spekulere.

– Dette virker mistenkelig, og jeg spør meg om noen kan ha kjørt på henne med bil, slik at hun kantet. Eller om hun kan ha blitt påkjørt mens hun lå midt i veibanen, forteller en fortvilet ektemann.

Ifølge NRK har politiet opprettet sak på hendelsen. De ser foreløpig på det som en sykkelulykke.

Politiet ber folk som har gjort interessante observasjoner på fylkesvei 405 mellom Vatnestrøm og Engesland langfredag mellom klokken 16 og 17, om å melde fra.