Snøen stenger skoler

FOTO: AGDER ENERGI

Skole og barnehage både på Engesland og Herefoss holder stengt tirsdag.

– Vi måtte bare stenge både skole og barnehage i dag, sier Wenche Reinertsen, som er leder på Engesland oppvekstsenter til Birkenesavisa.

Grunnet strømbrudd er skolen mørklagt, og uten strøm går heller ikke pumpene. Dermed er skolen uten vann.

– Det er foreløpig uvisst når vi åpner igjen. Foreldre bes følge med på nettsider for å holde seg orientert, og dessuten blir det fleste varslet på SMS når vi åpner igjen, sier Reinertsen.

Det samme er tilfelle på Herefoss. Uten varme og vann går det ikke an å drive skole.

May-Linn Svehagen på Meteorologisk institutt opplyser at det siste døgn er kommet 36 centimeter tung snø på Senumstad, og synes ikke det er merkelig at strømnettet ødelegges.

Kan ikke gi garantier

Hanne Liv Refsnes, pressekontakt for Agder energi nett, forteller Birkenesavisa at det er om lag hundre mann ute for å løse problemene.

– I natt hadde man først problemer med å komme fram på veiene med mye snø og mye trær som hadde falt over veien. Når man så kom dit man skulle var det vanskelig å ta seg fram i ulendt terreng for å finne feilen, sier Refsnes

Montørene rapporterer om vanskelig fremkommelighet, både ute i terrenget og på veiene. Det er kommet mye snø på kort tid, enkelte steder rapporteres det om opptil en meter snø.

– Og det er egentlig umulig å si når strømmen er tilbake til de husstandene i Birkenes som nå er uten strøm. Med disse snømengdene er det ofte slik at et linjestrekk er ødelagt på flere steder. Det er særlig trær som har falt over linjen og det tar lengre tid å rette enn en feil i en koblingsboks eller transformator, sier Refsnes.

Pressekontakten forteller videre at liv og helse står øverst på prioriteringslista. Skoler og barnehager er også gjerne prioritert. Men sånn som situasjonen er nå, så henger alt sammen med alt og både Vegusdal oppvekstsenter og Herefoss skole får strømmen tilbake så fort som overhodet mulig.

– Men det er helt umulig å komme med noe løfte om når strømmen er tilbake når det er så omfattende og store skader som nå, sier Refsnes.