17. mai på Engesland ble feira i bil også i år

GYRO HEIA. Det er ordfører Gyro Heia som har vært leder av 17. maikomiteen i Vegusdal i år. Her er hun i sin vakre bunad fra Setesdal.

For andre året på rad feires nasjonaldagen i bil på Engesland. Bilene er pynta med bjørkelauv og norske flagg, men det hjelper ikke heilt. De fleste savner nok alle de festkledde barna og isen og pølsene vi pleier å se på denne dagen.

Veldig mange har pynta med flagg og lauv og blomster, langs veien og på Engesland, utenfor butikken og rundt omkring ved gårdveier og tun. Ingen har glemt hva dagen betyr for landet vårt.

På Engesland samles bilene på parkeringsplassen til kirka i år, der komiteen har rigga seg til.

Det blir ønska velkommen og så er det gudstjeneste. De kjente salmene fra så mange 17. mai feiringer før, blir spilt og sunget. Presten, Øystein Lied, snakker også om barnas dag og det vi ikke kan dette året heller. Han minna oss også på at det har vært andre tider det ikke var noen feiring, og at vi iallfall nå slipper å hindres av våpen og makt. Vi har vår frihet, som denne dagen er for å minne oss på. Og det kommer dager når dette er over og vi igjen kan glede oss over skinnende maidager og folkesamling med barnetog og alt som hører med.

TIL FEIRING PÅ ENGESLAND. Ragnar Flateland hadde kjørt en halvtime med en flott traktor.

Skyene henger tunge og fulle av regn over oss, men det kommer bare noen drypp så lenge det varer. Som vanlig har naturen kledd seg i grønt, og alt har tatt fatt på en ny vår og sommer. Med blomster og flagg blir det litt fest til tross for omstendighetene vi befinner oss i.

PYNTA. Hanna Aas stilte i bunad på nasjonaldagen.

Dagens taler var Ole Morten Vegusdal. Han snakka om gamle dager på Engesland, og hvordan ting var. Om håp om bedre tider for oss alle. Og også om tider for lenge siden, da andre sykdommer tok mange liv. Som Spanskesyka, som tok mange liv for hundre år siden. Det har vært også andre runder med slike sykdommer, så det er nok bare å holde ut og vente, det gir seg til slutt. Man må ikke miste håpet og troa.

Til slutt takka Gyro Heia og komiteen for at folk møtte opp, og ønska velkommen tilbake til neste år. Forhåpentlig til en feiring som ikke behøver være på fire hjul!