Ny norsk grønn teknologi kan bli viktig for å stoppe pandemien – Amalie Snøløs fronter HEPAcap

Amalie Snøløs fra Birkeland viser HEPAcap i praktisk bruk. (Foto: Ottar Jensen)

En ny norsk oppfinnelse gjør at allergikere kan gå våren i møte uten å frykte pollen. Den behagelige capsen forsyner ansiktet med HEPA-luft, som vil si at man puster inn luft renset for virus, pollen og forurensing. Du er til og med trygg for covid og andre luftbårne sykdommer.

Mannen bak oppfinnelsen, Morten Gulliksen, er tidligere seniorforsker ved SINTEF.

– Vi har forsket mer enn 10.000 timer for å komme frem til denne nye, grønne teknologien. Resultatene vi fikk overrasket både meg og andre fagfolk. Vi har lykkes med å lage en svært effektiv beskyttelse, som nesten ikke bruker strøm. Dette er et stort gjennombrudd, både for grønn teknologi og ikke minst for folks sikkerhet og velvære.

HEPAcap kan jobbe non-stop et helt døgn per lading, og filtrerer bort 99,97% av alle mikropartikler.

– Folk med pollenallergi kan gå utendørs midt i den verste sesongen, uten å få reaksjon. Dyreallergikere kan dra på besøk til bekjente med katt og hund, uten å bli plaget. Og man kan være nær potensielt smittsomme mennesker uten å være redd for covid og andre sykdommer som smitter gjennom luft. Teknologien som brukes i den lette capsen er dekket av flere patenter. På markedet i dag finnes det ingen produktet som er i nærheten av ytelsen til GyroPure HEPAcap.

– Kombinasjonen av ekstrem ytelse på 180 liter renset luft i minuttet og knapt hørbar motor er unik. Vi gleder oss til å se hvilken forskjell HEPAcap vil gjøre for folk fremover.

Erstatter visir og maske

Målinger viser at HEPAcap kan bli et viktig verktøy for å stoppe pandemien. Man kan endelig føle seg helt trygg på buss, fly og tog – mens man venter på å bli vaksinert. Tester viser nemlig at HEPAcap gir flere hundre ganger bedre beskyttelse enn kirurgiske munnbind, og i tillegg beskyttes øynene helt.

GyroPure HEPAcap spesiallages for hånd i Norge, under streng hygienisk kontroll.

GyroPure er en banebrytende grønn teknologi som er utviklet av Norske PeakVent AS.

Gründer og administrerende direktør i selskapet, Morten Gulliksen, er tidligere seniorforsker ved SINTEF og spesialist på anvendt fluiddynamikk.

 

__________________

NTB Pressemelding