BIL 100 år – aktivitetsdag med Tonje og Amalie

FARMEN. Tonje Frigstad og Amalie Snøløs deltok i Farmen på TV2 i henholdsvis 2021 og 2017. (Foto: Alex Iversen/TV2)

Som kjent feirer Birkenes IL i år 100-årsjubileum og det skal blant annet markeres med aktivitetsdag og idrettsshow i Birkenesparken nå til lørdag.

Alle ni gruppene i Birkenes IL stiller denne dagen med artige og spennende aktiviteter som alle barn og unge kan være med på. Alle vil få utdelt et aktivitetskort og får klipp på de aktivitetene de er med på. Dagen starter med felles oppvarming etter den nye musikkvideoen til Birkenes IL. Premier blir det til alle. Det blir også gratis is og pølser til alle barn/unge som er med!

Tonje Frigstad og Amalie Snøløs er to populære influensere som kommer fra Birkeland og har vært aktive i Birkenes IL.  De har begge vært med på «Farmen» på TV2 og flere andre TV-oppdrag for ulike kanaler. Begge har spilt fotball i Birkenes IL.

Gleder seg

– Birkenes IL betydde supermye for meg i oppveksten. Gjennom fotballen hadde vi så mye gøy på Idrettsplassen. Idrettslaget har gitt meg så mye glede. Når jeg ble spurt om å være med å lede showet sa jeg ja med en gang, og vil gjerne gi litt tilbake om jeg kan, sier Tonje Frigstad til BA.

– Både Amalie og jeg har jo bakgrunn fra fotballen, og har også spilt på samme lag. Når vi begge også har vært med i Farmen, var det naturlig å ha idrett møter Farmen, som et tema. Vi håper disse øvelsene vil engasjere barna. I tillegg blir det gøy underholdning og show, legger hun til.

– Jeg gleder meg, og tror det blir veldig gøy, sier hun engasjert.

Tonje og Amalie vil ha en egen aktivitetsstasjon for barna over 12 år med ulike farmenkonkurranser. I tillegg vil de være programledere på deler av idrettsshowet som skal avslutte dagen i Birkenesparken. Her vil det være dans, musikk og mye moro. Som en del av idrettsshowet skal det være en egen konkurranse mellom to lag som består av lokale idrettskjendiser og som har fått navnet:

Kampen om tilværelsen på IP

IP er navnet mange unge bruker om idrettsplassen (Birkenesparken), og det er her Farmenøvelsene, eller kampen om tilværelsen, skal stå mellom Team Tonje og Team Amalie.

Team Tonje og team Amalie har med seg fire på hvert lag, der alle er eller har vært meget gode idrettsutøvere. Blant annet stiller vår lokale skiskytter Martin Uldal på ett av lagene. Her blir det kniving om poeng i flere tøffe publikumsvennlige konkurranser, som ledes av Håkon Svaland og Kent Arild Ludvigsen. Det bygges opp scene og publikum vil sitte i et naturlig amfi.

Team Tonje består av Tonje Frigstad – influenser, tidligere aktiv i fotball, Martin Uldal – skiskytter på internasjonalt nivå, Tiril Marie Ruud – håndballspiller i nasjonal J16 serie, Børge Brakestad – baskettrener for Birkenes Badgers og tidligere spiller i Pirates, og Ingvild Engesland – tidligere langrennsløper i norgestoppen, nå sprek lærer ved Valstrand skole.

De vil kjempe mot Team Amalie som består av Amalie Snøløs – influenser og tidenes første landslagsspiller i fotball fra Birkenes, Tor Olav Svaland – meget allsidig, langrennsløper, Johanna Fedeler – ung fotballspiller. (Er med i NFFs landslagsskoleprogram), Elias Gumpen- ung langrennsløper med blant annet sølv i hovedlandsrennet for 15-åringer, og Anne Charlotte Ruud – løper og sprek lærer ved Valstrand skole.