Amalie Snøløs blir programleder i TV 2 – og skriver som spaltist i INNSPILL i Birkenesavisa denne uka

BLIPP vs AMALIE SNØLØS: Neste uke starter serien på TV 2 der Amalie Snøløs er programleder sammen med erfarne Stian Blipp. (Foto: Håkon Mæland/TV 2)

Fra neste og med neste uke blir Birkenesavisas faste spaltist i INNSPILL å se i TV 2 sin nye serie «Blipp vs. Amalie Snøløs». Stian Blipp er hver fredagskveld å se som programleder i «Senkveld».

I den nye miniserien skal Amalie og Blipp lede hvert sitt profesjonelle e-sportlag. De skal konkurrere i ulike utfordringer og aktiviteter, før de møtes i den store finalen bak dataskjermene.

– Nå får jeg oppfylt drømmen om å være programleder på TV, sier Amalie.

Sammen med fire lagkamerater hver skal Amalie og Blipp gjennom et bredt spekter av ulike aktiviteter, og konkurrere i en rekke utfordrende øvelser. Til slutt møtes de i en finale bak dataskjermene.

– Det beste med å lage dette programmet sammen med Stian er humoren og kjærligheten for gaming. Jeg vet at Stian elsker gaming, og det gjør alt enda gøyere. Dette blir en vill kamp! Morsomme karakterer og godt lagspill. Det råeste må ha vært all farten og spenningen i flere av oppgavene, uttaler Snøløs i ei pressemelding.

Høsten 2019 engasjerte Amalie seg i E-sport på TV – den gang i Norges eneste offisielle liga for fotballspillet FIFA, Altibox E-serien, som ble sendt på kanalen Dplay. – Mitt mål er, ved å kombinere interessen for e-sport og arbeidet med TV, å få flere i Norge til å få øynene opp for hvor spennende e-sport faktisk er, uttalte Snøløs.

21 år gammel ble Amalie kjent for et stort TV-publikum som deltaker i «Farmen» på TV 2. Før dette hadde hun blant anna vært en god fotballspiller på Birkenes IL sitt jentelag gjennom fleire år.

For tida bor Amalie heime på Birkeland på grunn av Koronaen. – Jeg håper jeg kan få bli med på noen fotballtreninger i Birkenesparken, sier hun.

I mai i år starta Amalie i ny jobb som markedssjef for klesmerket Chosen. For hvert plagg som selges blir et underernært barn i Bangladesh forsørget med mat i en uke gjennom organisasjonen Youth With a Mission (YWAM). Så langt har de gitt i overkant av 28.000 uker med mat til underernærte barn, opplyser klesmerket på si heimeside på internett.

Amalie er oppvokst på Birkeland, og bor nå i Oslo. Men hun ønsker å vende tilbake til Sørlandet. – Jeg leter litt etter ei tomt med utsikt til sjøen, men det er ikke så lett å finne nær Birkeland, forteller hun til Birkenesavisa.

Den unge birkeneskvinna regnes som en Norges viktigste influencere. Hun ytrer seg uredd på fleire sosiale medier på internett, for å påvirke holdninger og handlinger. Bare på Instagram har Amalie mer enn 230 000 følgere.

Tidligere i år la Amalie ut en nær 11 minutter lang video om sin kristne tro. Med stødige formuleringer fortalte hun på engelsk, med Bibelen sin i hånda og uten manuskript, hva gudstroen betyr for henne.

Norske medier har de siste dagene spredd nyheten om at Amalie fikk seg ny kjæreste i sommer – Ole Emil Frikstad Urstad fra Randesund.

Programserien «Blipp vs. Amalie Snøløs» har premiere på TV 2 Sumo tirsdag 24. november, og på TV 2 Zebra lørdag 28. november.