Enige om delt løsning

ORDFØRER: Gyro Heia (Sp).

RWE og Birkenes kommune er enig om en delt løsning for innovasjonshuset.

– Hovedsakelig er den framforhandlede løsninga at det blir lager og drift på Engesland, og innovasjon på Birkeland. De ansatte i RWE blir lokalisert til Engesland, sier ordfører Gyro Heia til Birkenesavisa.

Et forhandlingsutvalg har den siste tida vært i samtaler med RWE om hvor det såkalte innovasjonshuset skal ligge. Resultatet av forhandlingene legges fram for kommunestyret i et ekstraordinært møte torsdag 27. februar.

– Jeg er fornøyd med å ha fått en delt løsning hvor begge bygder blir sett. Dersom vi måtte ha valgt mellom Birkeland og Engesland er det ingen tvil om hva jeg ville gått for,  sier Heia.

I avtalen mellom Eon (RWE) og kommunen er det stipulert at innovasjonshuset koster rundt 20 millioner kroner, men det er med utgangspunkt i at driftsbygg og innovasjonsdel ligger på samme sted.

Avtalen sier ellers ingenting om hva som skjer med bygget etter at driftstida for vindkraftverket er over. RWE har søkt om forlenget driftstid fra 25 til 30 år for vindkraftverket på Bjelkeberg og Oddeheia.