Fem år på Tveide

JUBILERER: Denne gjengen kan feire 5-års jubileum på Tveide mandag 20. mai. Fra venstre André Flaa, Arild Windsland, Pelle Carlson, Terje Flaa, Grete Flaa og Bård Østlien.

De var første mann ut i den nye Næringsparken. Denne uken feiret Birkenes Byggsenter 5-årsjubileum på Tveide.

Birkenes Byggsenter ble etablert på Tollnes i 1997, og drev der frem til 20. mai 2014.

Da hadde de vokst ut av lokalene sine på Tollnes, og flyttet som førstemann til den nye næringsparken på Tveide. I starten for 22 år siden var de tre ansatte, og hadde en omsetning på 5 millioner kroner. Det vokste jevnt og trutt til nærmere 20 millioner før de flyttet.

Det første året på Tveide gav en veldig god økning, og de omsatte for omtrent 28 millioner kroner. – – Det har imidlertid flatet noe ut og nå ligger vi stabilt på en omsetning på 24 millioner, med syv ansatte, sier Terje Flaa ved Byggsenteret.

Lettere nå

– Vi drev tungvint på Tollnes, medgir Flaa.

– Det var tre bygg og mye som måte lagres ute. Her har vi det meste innendørs i ett bygg. Det er lettere på alle måter å drive her. Selv om vi ikke har klart å holde omsetninga fra første året så er driften sunnere nå. Det er godt å kunne ha noe igjen på bunnlinja.

Vi har justert arbeidsstokken og fått kontroll på utgiftene. Et annet positivt element er at vi har bedre innkjøpsordninger nå enn før. Gjennom Mestergruppen så får vi bedre betingelser enn før. Mestergruppen består av XL Bygg, Byggeriet, Byggtorget, Mesterhus, Systemhus, ByggVell, PreTre og Saltdalshytta. Samlet gjør vi innkjøp for 8-9 milliarder, og det gjør oss til en av landets største aktører, som igjen slår godt ut på innkjøpssiden, slår Flaa fast.

5 ÅR MED MALING: På Tollnes tilbød ikke Byggtorget maling. Det har de gjort i alle fem årene på Tveide. Terje Flaa slår fast at det har vært en suksess.

Mulig utvidelse

– Vi trodde det var stort nok i lang fremtid, men vi har allerede drøftet en mulig utvidelse. Den kommer nok ikke de første årene, men vi har ihvertfall tenkt tanken, sier Flaa.

Da er det først og fremst butikk arealet de tenker på å øke. Plass har de også, de eier området frem til hovedveien, og har mulighet til å ekspandere i den retningen.

– Det er i butikken salget skjer, og det er der utvidelsen eventuelt vil skje, sier han.

Da de flyttet til Tveide satset de samtidig på maling, et tilbud de ikke hadde på Tollnes.

– Det har vært suksess, og vært viktig for oss. Vi har satset på norsk leverandør i Gjøco, og får stadig gode tilbakemeldinger på produktene, sier Terje.

Mer lørdagshandel

Etter flyttinga har de økt åpningstiden med en time hver dag, samt satset mer på lørdagshandelen.

På Tollnes var det knapt aktivitet på lørdagen, mens den nå er en av de beste dagene i uka.

5-års jubileet gikk av stabelen mandag denne uken. Jubileet feiret de med en hyggelig dag med leverandører tilstede med gode tilbud, og noe å bite i for kundene.