Jubel for seriesølv

SEIERSJUBEL: Birkenes 1 jubler etter å ha sikra seg 2. plassen i serien. Bak f.v.: Trener Christian Hye, Marthe Mosfjeld, Camilla Fjordholm, Siri Anette Sørlien, Hege Lien, Johanne Sørlien, Hanne Mollestad, Maren Kristine Holthe Rismyhr, Henriette Ohrvik, Thea Hye, trener Trond Endresen. Foran f.v.: Elice Kræmer, Elise Aanesland, Hannah Semine Aronsen, Hanne Helleland, Tonje Frigstad og Christina Stray Imenes.

Damelaget til Birkenes sikret seg seriesølv i debutsesongen.

– Det er faktisk den beste følelsen i hele år! Det var krig på slutten der, og det var så deilig å vinne, sier Tonje Frigstad.

Birkenes 1-jentene slipper jubelen løs etter å ha slått Express 1 i siste seriekamp og sikra seg 2. plassen i 3. divisjon avdeling 1 i debutsesongen. Frigstad skåra to mål og var banens beste spiller da Birkenes 1 slo Express 1 3-2 i Birkenesparken onsdag kveld.

Når det er sagt; det er nesten urettferdig å trekke fram én spiller på vinnerlaget. Samtlige BIL-spillere jobba nemlig som galeislaver fra dommeren blåste i gang kampen til sluttsignalet gikk, og seieren må tilskrives en enorm laginnsats.

Gikk offensivt ut

Laget gikk rett i strupen på Express, som kom til Birkeland med seire i begge de innbyrdes serieoppgjørene tidligere i sesongen. Det var ikke spilt mer enn et drøyt minutt da det første skuddet fra Christina Stray Imenes smalt i stanga bak Express-keeperen.

To minutter etter er BIL-kapteinen frampå igjen, men får ballen litt for langt foran seg til å putte den i nettet. Når fem minutter er spilt sender midtstopper Johanne Sørlien en lang ball i Express’ bakrom. Tonje Frigstad kommer på løp, løfter blikket, ser at keeper står langt ute og løfter ballen perfekt over keeper og i mål via tverrliggeren.

KAMP: Trener Trond Endresen instruerer laget før den avgjørende kampen.

Stor defensiv innsats

Hjemmelaget dominerer første halvdel av første omgang og ruller opp det ene gode angrepet etter det andre. Samtidig legges det ned en imponerende defensiv innsats. Det løpes og takles og jages etter andreballen når en duell er tapt.

Express er imidlertid ikke noe dårlig lag, de prøver hele tida å spille ball, men sliter med å skape sjanser mot det hardtarbeidende vertskapet. Helt til det er gått 40 minutter. Da skjer det en sjelden glipp i midtforsvaret til Birkenes, og en Express-spiss kommer alene med BIL-keeper Elise Aanesland, triller ballen forbi henne og fastsetter pauseresultatet til 1-1.

På hugget etter pause

Hvilke beskjeder trener Trond Endresen gir spillerne sine i pausen aner vi ikke, men det er et særdeles kampsultent lag som kommer på banen i andre omgang. Det er så vidt spilt ett minutt når Tonje Frigstad spilles igjennom på nytt, tar med seg ballen noen meter og knaller den i nettet fra 18 meter, kloss inntil stolpen, utagbart for Express-keeperen.

Nå tar det ikke rødtrøyene like lang tid å summe seg, og BIL-keeperen blir satt på prøve et par ganger den første halvdelen av omgangen. Det er likevel hjemmelaget som skaper de fleste og største sjansene, og som oftest er Christina Stray Imenes involvert. BIL-kapteinen er en notorisk goalgetter, og det blir farlig hver gang hun får ballen alene med en, to eller tre rødkledde forsvarere.

TO MÅL: Tonje Frigstad noterte seg to nettkjenninger i den avgjørende kampen.

BIL-spillerne blir slitne

Mot slutten av kampen røyner det på for det unge BIL-laget, og gjestene slipper lettere til rundt hjemmelagets 16-meter. Når det gjenstår syv minutter av ordinær tid mislykkes BIL-forsvaret i å klarere etter et Express-frispark. Returen settes i nettet fra kloss hold, og det er igjen balanse i målregnskapet.

Birkenesjentene har imidlertid bestemt seg for at denne kampen skal vinnes. Laget går rett i angrep fra avspark. Hege Lien vinner en duell ute på høyrekanten og sender ballen inn til Christina Stray Imenes. BIL-kapteinen river seg løs fra oppasserne sine og tupper hjemmelaget i ledelsen igjen. Samtidig kommer meldingen om at Rygene går mot en komfortabel seier over Sørfjell/Amazon Grimstad 2. Det betyr at Birkenes 1 trenger kun uavgjort for å sikre 2. plassen i avdelingen.

Jubelscener

Men denne kvelden er det kun seier som er godt nok for birkenesjentene, som ofrer liv og helse for å sikre seg de tre poengene. Når dommeren blåser av tre minutter på overtid er det jubelscener en cupfinale verdig.

– Det var andreplassen som sto i huet på oss i dag, bekrefter tomålsscorer Tonje Frigstad.

Hun hadde absolutt ikke sett for seg at det nystarta damelaget skulle kjempe i toppen av serien den første sesongen.

– Det er sykt kult! Vi har hatt en enorm utvikling. Selv om det er mange nye spillere, har vi hatt et vanvittig bra samhold i laget helt fra starten av. Jeg tror det er årsaken til at vi har gjort det så bra.

SIKRA SERIESØLVET: Tonje Frigstad (t.v.) og kaptein Christina Stray Imenes sto for målene da Birkenes 1 sikra seg en smått sensasjonell 2. plass i 3. divisjon avdeling 1 med seier over Express onsdag kveld.

Tar en sesong til

Trener Trond Endresen er også overraska over hvor mye laget har utvikla seg i løpet av én sesong.

– Andreplass i serien er over all forventning. Målet vårt denne første sesongen var å utvikle oss individuelt og som lag og bli bedre. Etter vårsesongen lå vi på fjerdeplass, i høst er vi ubeseira. Så ja, det har vært en helt enorm utvikling, sier BIL-treneren.

Nå håper han samtlige spillere sier ja til å gå på en ny sesong. Det har i alle fall han gjort.

– Jeg tok avgjørelsen i går, så nå håper jeg alle spillerne også blir med, slik at vi kan utvikle dette laget videre.

Kampfakta

Birkenes 1 – Express 1  3-2 (1-1)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (5) Tonje Frigstad, 1-1 (40), 2-1 (46) Frigstad, 2-2 (83), 3-2 (84) Christina Stray Imenes

BILs lag (4-5-1): E. Aanesland – M. Mosfjell (C. Fjordholm 45 min), M.K. Rismyhr, S.A. Sørlien, J. Sørlien – E. Kræmer (H. Mollestad 10 min), H.S. Aronsen, H. Helleland, H. Mollestad (T. Hye 21 min)(H. Lien 35 min), T. Frigstad – C.S. Imenes