Elias ble kretsmester

KRETSMESTER. Elias Gumpen Engesland i solide klyv i løypa på Sandrip, hvor han ble kretsmester i helga. Første helga i februar reiser 13-åringen til Oslo for å gå Ungdommens Holmenkollrenn. (Foto: Privat)

Elias Gumpen Engesland gikk helt til topps i i 13-årsklassen i fristil under helgas kretsmesterskap i langrenn på Sandrip.

Skitalentet fra Birkeland var drøye tre sekunder foran andremann i mål.

– Det var skarpt føre, så det ble tett mellom løperne, men han gikk et godt løp, så det var stas, sier mamma og trener Ingvild Gumpen Engesland. 13-åringen fra Tøane på Birkeland ga seg ikke med dét. På søndagens klassisksprint gikk han inn til sølv. Det var ikke de eneste pallplassene birkenesløperne raska med seg fra Sandrip. I 11-årsklassen tok Tomine Haugeplass Aanensen bronse i fristil, i 16-årsklassen tok Ludvig Østerberg Heia sølv i klassisk og bronse i fristil, og i 19/20-årsklassen tok storesøster Eline Heia sølv i klassisk.

15 BIL-løpere

Det var Oddersjaa SSK og Vindbjart ski som sto som arrangører av KM del 1, som besto av distanserenn i fristil lørdag og klassisk sprint for klassene fra 13 år og over søndag. Mesterskapet samla mer enn 220 løpere fra hele Agder og Rogaland, fra 8 år og helt opp til senior. Blant dem var 15 BIL-løpere.

SOLID BIL-TROPP. Birkenes IL stilte med hele 15 løpere i kretsmesterskapet på Sandrip i helga. Her er et knippe av dem. Fra venstre Elias Gumpen Engesland, Tobias Haugeplass Aanensen, Johannes Gumpen Engesland, Ludvig Østerberg Heia, Tony Sampors Kao, Teodor Håbesland Holm, Nora fauske Heia og Othelie Håbesland Holm. (Foto: Privat)

– 15 løpere er veldig bra. Jeg tror ikke dét har skjedd så ofte, sier trener Ingvild Gumpen Engesland. Hun er godt fornøyd med både medaljørene og de øvrige løperne, ikke minst de yngste og ferskeste.

– Utøverne som starta opp i høst har forbedra seg veldig sammenlikna med de første konkurransene, skryter hun.

Lovende rekrutter

I yngste gutteklasse (8 år) stilte Birkenes IL med Martin Natanael Fedeler, Brage Ask Soldal og Brage Glende Stormoen. I de yngste klassene, under 11 år, kåres det ingen vinner, men det er tidtaking, og vi kan røpe at sluttidene til alle de tre BIL-løperne tåler sammenligning med jevnaldringenes tider.

FINT DRIV. Martin N. Fedeler i aksjon i KM-løypa på Sandrip. (Foto: Privat)

I jenter 11 år stilte BIL også med tre løpere. Tomine Haugeplass Aanensens bronse er allerede nevnt. I tillegg kapra Maria Fedeler 4. plassen, mens Tuva Ask Soldal gikk inn til 6. plass.

De øvrige BIL-resultatene ser du under, fristil først, klassisk sprint sist:

 

Jenter 14 år

Othelie Håbesland Holm: 6. plass og 6. plass

Gutter 15 år

Tobias Haugeplass Aanensen: 5. plass (fristil)

Johannes Gumpen Engesland: 7. plass og 5. plass

Jenter 16 år

Nora Fauske Heia: 6. plass og 7. plass

Gutter 16

Teodor Håbesland Holm: 8. plass og 4. plass

Tony Sampors Kao: 11. plass og 10. plass

K19-20

Eline Heia: 8. plass og 2. plass