Holdt i en halvtime

GOD I EN HALVTIME: Unge Elias Christiansen herjet på venstrekanten og var en sterk bidragsyter til at Birkenes dominerte den første drøye halvtimen mot Arendal 2 tirsdag kveld. I andre omgang ble han løpende mye imellom, som resten av BIL-laget.

Birkenes hadde Arendal 2 i kne i en drøy halvtime og burde tatt sine første seriepoeng i tirsdagens kamp i Birkenesparken. Anført av rutinerte Svein Olaf Olsbu snudde imidlertid blåtrøyene kampen og vant 4-2.

FOTBALL. Arendal 2 kom til Birkeland med førstelagsspillere som Olsbu, Steven Cardoso, Nicolai Aas og Jostein Lundemoen. Likevel var det hjemmelaget som tok føringen i kampen. Birkenesingene var mer presise i pasningsspillet, mer kontante i forsvar og tøffere i duellene. Det gir uttelling etter 20 minutter når midtstopper David Christiansen er høyest på en corner og stanger læret kontant i nettet. Ti minutter seinere er det klart for reprise, og hvittrøyene ser ut til å gå mot sin første seier i årets 4. divisjon. Mot slutten av omgangen røyner det imidlertid på for unggutta, som ikke er vant til å styre kamper. Arendal tar over initiativet og skaper kjempesjanser på løpende bånd. BILs meget gode keeper Kjetil Antonsen tar alt, unntatt når nevnte Olsbu kommer alene igjennom etter 44 minutters spill. Dermed står det 2-1 til pause.

Rollebytte

Etter hvilen endrer kampen fullstendig karakter. Arendal tar initiativet fra første spark og ruller opp det ene gode angrepet etter det andre. Det meste går via Svein Olaf Olsbu som fungerer som den rene sjansesentralen i AFK-angrepet. 11 minutter ut i omgangen er han først på en retur etter et frispark, lemper ballen inn i BIL-feltet og jubler når eks-BIL-spiller Nicolai Aas setter inn utligningen. Tre minutter seinere kjemper Knut Arild Espegren seg forbi en AFK-forsvarer og får sendt i vei et skudd fra 8-9 meter. Skuddet går rett på keeper, men dytten han får i skuddøyeblikket burde kvalifisert til straffe. Det er kampens ellers gode dommer uenig i. Når Olsbu går ned i BIL-feltet syv minutter før full tid er det imidlertid liten tvil. Fjorårets toppscorer i 3. divisjon setter selv inn ledermålet fra krittmerket. For å gjøre kvelden helsvart for vertskapet legger han like godt på til 2-4 ett minutt på overtid når han kommer mutters alene med BIL-keeperen og triller ballen enkelt inn i lengste hjørne.

Skuffet BIL-trener

BIL-trener Trond Endresen sliter med å sette ord på skuffelsen etter tapet.
– Når vi leder til pause og det kommer spillere og ber om å bli bytta ut, så er det noe feil, er alt han orker å si.
Lørdag venter Froland på Kringla stadion. Frolendingene har gått på stygge tap de siste tre serierundene, men har fra før skalpen til både Jerv 2 og Arendal 2 i beltet. Birkenesingene kan derfor ikke regne med noen enkel match der heller.

Kampfakta
Birkenes – Arendal 2 2-4
Mål: 1-0 David Christiansen (20), 2-0 Christiansen (31), 2-1 Svein Olaf Olsbu (44), 2-2 Nicolai Aas (56), 2-3 Olsbu (83, str.), 2-4 Olsbu.
BILs lag (4-5-1): K. Antonsen – P.C. Møller, D. Christiansen, G. Jørgensen, T. Imenes – K.A. Espegren (K. Maxharraj 16 min), V.M. Rislaa, T. Håkedal (C. Masoud 40 min), Ø. Hansen (M. Stapnes 11 min), E. Christiansen – K. Maxharraj (F. Selmani 32 min).