Pangstart for BIL

Birkenes ILs A-lag i fotballens 5. divisjon fikk full uttelling for vinterens treningsarbeid da Express 2 ble banket 5-1 i serieåpningen på Fevik-kunstgresset fredag kveld.

– Vi overbeviste, synes jeg. Vi har lagt om litt, presser ikke så høyt, prøver å ligge kompakt i forsvar og komme raskt i angrep når vi vinner ballen. Det lyktes vi godt med, spesielt i første omgang, oppsummerer trener Tor Ivar Ruud, som kunne ta pausepraten med en 3-0-ledelse i ryggen etter scoringer av Knut Arild Espegren, Rune Imenes og Chris Masoud.

– I første omgang styrer vi hele kampen, men de kunne fort ha fått et par mål. Thomas (Salvesen, BIL-keeperen) har to hundreprosentredninger som holder oss inne i kampen, forteller Ruud.

Etter hvilen lar gjestene vertskapet dominere de første 20 minuttene. Så krangler Knut Arild Espegren til seg ballen og legger ut til Gjøran Mollestad som putter inn 0-4-målet ved bakerste stolpe. Da er løpet kjørt. 12 minutter før full tid sender BIL-treneren utpå 16 år gamle Jesper Berglund til hans A-lagsdebut. Han kvitterer med å gå rett i angrep og sette den femte spikeren i Express-kista fra kort hold etter et nytt godt forarbeid av Knut Arild Espegren. Et par minutter senere får Express sitt trøstemål på et flott frispark helt oppe i krysset.

– Vi har trent en del på pasningsspill i det siste, og det synes jeg vi fikk godt til, sier BIL-treneren nøkternt.

Han tar ikke av etter brakseieren.

– Vi tar en kamp av gangen. Det er altfor tidlig å snakke om noe opprykk, men det var en flott start, sier Tor Ivar Ruud.

Tirsdag kveld får vi en pekepinn på hvor laget står når Øyestad kommer på besøk til Birkenesparken. Kampstart 19.30.