Storinnrykk på Heimdal skule

BESØK FRA SØGNE. Etterkommerne etter Tellef Heimdal på besøk på Heimdal skule. (Foto: Arild Heimdal)

Tellef Heimdal (1879-1949) var født på Heimdal på bnr. 3 (Vesla’s bruk) og hadde sin oppvekst der. Som voksen flytta han til Kristiansand, men bosatte seg etter hvert i Høllen i Søgne. Der dreiv han bakeri, og gikk under navnet «Bageren i Høllen». Nærmere 50 etterkommere medregna inngifta personer, besøkte Heimdal på søndag. På programmet stod også et besøk i skolehuset som blei tatt i bruk i 1900.

SETESDØLER. Her ser vi en del av «Manneklubben fra Moisund». (Foto: Olav Heimdal)

Mandag var det nytt besøk på skolehuset med tett oppunder 30 frammøtte. Det var «Manneklubben» fra Moisund som avla en visitt, før de skulle videre på skimuseet til Arvid Falander. Der var det kåseri og medbrakt mat og stor stemning.

12. juni får jeg 6. klasse fra Birkeland skole på besøk. Da vil det være omkring 150 personer som har besøkt skolehuset i løpet av 2 ½ uke. Dessuten har jeg hatt to mindre grupper på fem personer som har vært innom. I tillegg kommer det jevnlig folk som ikke har gjort noen avtale, men som syns det er stas å se hvordan skolen var i gamle dager. En del av disse besøkende har foreldre eller besteforeldre som har gått på skolen som blei nedlagt i 1958.


FORMIDLING. De besøkende blir fortalt historia om skolehuset. (Foto: Tor Egil Ersdal)

Det er både morsomt og givende å få holde på med dette som pensjonist. Jeg treffer både kjente og ukjente og kommer i kontakt med mange interessante og spennende personer. Alle er velkomne innom skolehuset – med eller uten avtale.

 

Olav Heimdal

 

________________

Brukerskapt