Bær fra Birkenes til Berlin

RØYLAND GÅRD: Gunnar Sagstuen.

Fredag tar Gunnar Sagstuen med seg syltetøy og geleer laget på bær fra de dype skoger i Birkenes til den internasjonale matmessa i Berlin.


– Det er en ære å få lov å være med, for det er et fint selskap med mange dyktige aktører fra Sørlandet som reiser ned, sier Gunnar Sagstuen fra Røyland gård.

For tre år siden overtok han og kona Pernille gården på Engesland hvor det i tolv år har vært drevet restaurant. Nå lever ekteparet av overnattingsgjester, foredling av skogsbær, og aktivitetsparken som er skapt blant grantre og furu.

– Vi er omgitt av skogen, med de fordeler det gir oss. Det bugner av blåbær, tyttebær og andre bær. Det er produkter av disse vi nå tar med oss til Berlin, sier Sagstuen.

Og med vi mener han kun seg selv. Kona er nemlig høygravid, og må bli hjemme når han drar til Tysklands hovedstad og «Grüne Woche» i slutten av denne uka.

– Jeg tror ikke vi kommer til å selge syltetøy i Tyskland som følge av denne turen, men det handler om å bygge nettverk og få tilbakemeldinger fra et veldig kresent publikum, sier Sagstuen.

På den sørlandske standen blir det over de ti dagene messa varer servert 13 små smaksprøver råvarer fra hele Agder. Røyland gård er representert med krydret tyttebærsyltetøy på speket reinsdyrfilet fra Fjellgarden på Hovden.

– I en annen smaksprøve leverer vi eplegelé med granskudd som serveres sammen med speket lam fra Hovden, sier Sagstuen.

Gården deltar både som utstiller og leverandør av råvarer, mens Jørn Martinsen på Tjamsland gård leverer ost til en av rettene.