Full fart i håndballen

BIRKENES 2. Bak fra v. Tobias Sandvik Gibbs, Magnus Marøy Birkenes, William Matheo Busch, Elias Eikenes. Foran fra v. Miraj Rashid, Robert Saxegård, Teodor Stray Imenes, Quentin Elias David Imenes. (Foto: Privat)

Mens de fleste birkenesinger enten gravde frem bilene fra snøkaoset eller satt inne foran peisen, var pølsekokeren og vaffeljernet allerede i full sving i Birkeneshallen lørdag morgen. Et tresifret antall unge håpefulle håndballspillere og ivrige trenere var samlet for å gjennomføre Aktivitetsserien for Gutter 10 i håndball.

I tillegg til Birkenes sitt eget Gutter 10-lag, var det også samlet flere lag fra klubber som AK28, Våg og Lyngdal. Det ble spilt hele syv kamper i denne aldersklassen, og innsatsen var på topp fra både spillere og tilreisende tilskuere. Kanskje så vi gjennombruddet til den neste store håndballstjernen fra Sørlandet nettopp i disse kampene.

MÅL. Magnus Marøy Birkenes med ett av sine mål mot AK 28. (Foto: Privat)

Våre gutter spilte mot to av lagene mot AK 28 fra Kristiansand og viste spenstige hopp, vakre scoringer og herlig innsats gjennom begge kampene. Flere av spillerne er fortsatt ganske ferske, men det var det ingen i hallen som kunne se. Til sommeren reiser gjengen til Kongeparken for å representere Birkenes i den store håndballcupen Kongeparken Håndball Cup.

Enda mer håndball ventet etter at 10-årslagene hadde spilt ferdig. For som en avslutning på håndballørdagen i Birkeneshallen, skulle Birkenes G12 møte AK 28 3 i breddeserien for 12-årslag.

Her skulle våre mest rutinerte guttespillere vise seg frem mot en virkelig god motstander. Selv om det ikke gikk helt veien for gutta, fikk vi se en rekke spektakulære mål og nok av underholdning for alle foreldre som hadde tatt turen ut i vinterværet denne lørdags ettermiddagen.


MÅL. Heine Tønnessen fra Birkenes G12 i farta mot AK 28 fra Kristiansand lørdag ettermiddag. (Foto: Privat)

Kampen endte til slutt med et 11-18-tap for Birkenes. Nye sjanser blir det for disse gutta når Otra kommer på besøk lørdag 2. mars.

Mens håndballgutta på Birkeland var opptatt med spill på hjemmebane, trosset Birkenes J12 været og reiste til Nedenes for å møte Strømmen/Glimt 2. Det ble en jevn affære som ble preget av sterkt forsvarsspill og noen lekne finter.

Våre jenter ledet 6-5 etter en jevn førsteomgang. I andreomgang satte hjemmelaget inn støtet og ledet med tre mål kun et par minutter før slutt. Men Birkenes hadde på ingen måte tenkt å gi seg, og kjempet seg tilbake til 14-14. Med bare sekunder igjen på klokka kontret Birkenes og smalt ballen forbi hjemmelagets keeper, men ballen traff innsiden av stolpen og gikk ut. Kun millimeter fra seier etter en kjempekamp av samtlige spillere.

Nå venter to hjemmekamper for Birkenes J12 før den ordinære sesongen er over, og begge er på hjemmebane. Risør kommer på besøk 2. mars, mens Hisøy tar turen til Birkeland 16. mars. Til sommeren venter håndballcup i Kristiansand, mens de i september reiser til sin første internasjonale håndballcup i Danmark.

 

Egil Imenes

Birkenes IL Håndball

 

______________

Brukerskapt