Espen vant ASKO sommercup

STJERNEGRATULASJON. Toer Johannes Thingnes Bø gratulerer Espen Uldal med sammenlagtseieren i ASKO sommercup.

Med 13. plass på NM-sprinten sikra BIL-skiskytteren Espen Uldal seg sammenlagtseieren i ASKO sommercup foran Johannes Thingnes Bø.

– Det betyr ikke masse, men gode løp med god skyting er en god tilbakemelding på at treninga virker, sier 26-åringen, som vant sommersprintcupen etter seier og 2. plass i Karidalen siste helga i august i tillegg til 13. plassen på sprinten under helgas NM i rulleskiskyting på Sandripheia. BIL-senioren hadde sjette beste langrennstid på NM-sprinten og holdt gjennomgående høy fart i sporet også på søndagens NM-fellesstart, hvor det ble 12. plass i meget sterkt selskap, til tross for litt for mange bom på skytinga.

– Jeg skyter bedre på litt flere løp nå enn før, men dette viser at en må være påskrudd på standplass hele tida, sier 26-åringen til Birkenesavisa.

Verdenscupstjernene på plass

Hele norgeseliten, med brødrene Bø, Vetle Sjåstad Kristiansen og Sturla Holm Lægreid i spissen, var på plass i det flotte skiskytteranlegget i Øvrebø sist helg.


STJERNELAG. Hele norgeseliten i herreklassen var på plass på Sandripheia under helgas NM i rulleskiskyting. Her leder Johannes Thingnes Bø (f.v.), Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø (bak), Vetle Sjåstad Christiansen og Vebjørn Sørum an inn til første skyting på søndagens fellesstart.

Det var også stjernetungt på pallen i herrenes seniorklasse både lørdag og søndag. På sprinten skjøt Johannes Thingnes Bø feilfritt og vant med seks sekunder ned til sølvvinner Endre Strømsheim og 25 sekunder ned til bronsevinner Johannes Dale-Skjevdal. På fellesstarten gikk storebror Bø (Tarjei) til topps etter en oppvisning i nervekontroll og treffsikkerhet på siste stående skyting. I mål var han fire sekunder foran Vebjørn Sørum og sju sekunder foran lillebror Johannes som tok den siste pallplassen.


I GODT SELSKAP. Birkenes-løperne Espen og Martin Uldal (hhv. lengst til høyre og nr. 5 fra høyre) var i godt selskap på premieutdelinga etter lørdagens NM-sprint på Sandripheia skistadion. Mellom seg på resultatlista og podiet hadde de Tarjei Bø (f.v.), Vetle Sjåstad Christiansen og Fredrik Arne Grusd.

Ikke i form

En som hadde tatt mål av seg til å klatre opp på pallen minst én gang i løpet av NM-helga var Martin Uldal. Slik gikk det ikke. På sprinten lørdag skjøt han godt (0-1), men farta på rulleskiene holdt ikke helt vanlig Martin-standard. På fellesstarten dagen etter fikk han det ikke til å stemme verken på standplass eller i løypa og måtte finne seg i en 20. plass etter seks bom på de 20 skudda.

– Jeg kommer litt bakpå og kjenner at jeg ikke har form til å hente det inn igjen, sier Uldal til Birkenesavisa. Han har ingen god forklaring på hvorfor han mangler den siste piffen i kroppen og håper god trening og smarte valg under den kommende høydesamlingen med rekruttlandslaget kan få formen på plass før sesongstarten i november.

Ti sekunder unna bronsen

Andreas Aas hadde også håp om å plusse på medaljesamlinga med en NM-medalje eller to på Sandrip. Vegdølen var bare ti sekunder unna pallen på sprinten etter godkjent skyting (1-0) og god fart på rulleskia, men var relativt fornøyd med 5. plass.


FIKK GODE SVAR. Selv om skytinga på fellesstarten kunne vært bedre, fikk Andreas Aas gode svar under helgas NM i rulleskiskyting, hvor det ble 5. plass på sprinten og 18. plass på fellesstarten.

– Jeg skulle jo gjerne vært på pallen, men synes det gikk ganske bra. Skytinga er jeg veldig fornøyd med, sa han til Birkenesavisa etter lørdagens dyst. På fellesstarten åpna han også bra med kun én bom totalt på de to første skytingene. Men så ble det tre strafferunder på hver av de to stående skytingene og dermed forsvant mulighetene til å kjempe om topp ti-plasseringer. U23-landslagsløperen fortviler imidlertid ikke over 18. plassen.

– Det ble litt for mye bom på stående, men veldig bra i sporet, så jeg er i rute, sier han optimistisk.