Solid sluttspurt ga ett poeng på bortebane

BIL’S BESTEMANN. Keeper Einar Ytrehus holdt Birkenes inne i kampen med flere gode involveringer. Her bokses en farlig corner unna.

Det så lenge ut til at Birkenes måtte dra hjem fra Vigeland uten poeng i bagen, men helt på tampen dukka kapteinen opp og fiksa ett poeng.

I solskinnet på Nyplass kunstgress klarte ikke BIL å henge med svingene da hjemmelaget skrudde på turboen. Deres kjappe kombinasjoner og intense spillestil ble for mye for gjestene. Likevel var det Birkenes som fikk kampens første sjanse etter få minutters spill. Og den var i tillegg stor.

Edvard Wisløff-Ohrvik og Viktor Frigstad kombinerte fint på venstresida, og sistnevnte sendte en smart stikker til Kristoffer Væting som var på full fart mot keeper. Dessverre var Giv Akts sisteskanse med på notene og blokkerte Kristoffers avslutning. Etter dette var det så å si enveiskjøring mot målet til Birkenes. Vertene rulla opp det ene angrepet etter det andre, men unøyaktighet og godt forsvarsspill gjorde at det fortsatt sto 0-0. Helt til halvtimen var spilt.

Et håpløst balltap på egen banehalvdel førte til at Giv Akt kunne kontre inn ledermålet etter et godt plassert skudd fra 16-meterstreken. Og bare to minutter seinere skjedde nøyaktig det samme igjen, men denne ganga var Einar Ytrehus i BIL-målet i full strekk og leverte en mesterlig redning. Flere mål ble det ikke i 1. omgang, til tross massivt trykk fra hjemmelaget.

Pausen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt og en tordentale fra trener Frank Tronstad så ut til å gjøre susen. BIL-guttene kom ut med større innsats og intensitet. Et farlig innlegg fra Vegard Aas Nielsen ble møtt av Jon Frigstad på første stolpe. Under sterkt press fra keeper og forsvar fikk Jon ei tå på ballen, men stanga sto i veien.

Så tok Giv Akt over igjen og hadde flere store muligheter til å øke ledelsen. Bakerst hos Birkenes sto imidlertid Einar og boksa bort skumle innlegg eller så var han kjapt ute i feltet og fanga stikkere langs bakken.

Vertene var frustrerte og brukte mye krefter på å klage på dommeren, som ikke lot seg lure da de støtt og stadig gikk i bakken etter dueller med BIL-spillerne inne i 16-metersfeltet. Frustrasjonen utnytta Birkenes seg av og et kvarter før slutt tok Viktor et langt innkast, som ble stussa videre til innbytter Sigmund Martinsen. Men «Biffen» klarte ikke å styre ballen på mål fra få meters hold.

Det så ut til å ebbe ut med seier til hjemmelaget, men ett minutt før full tid fikk Birkenes frispark på høyresida. Kristoffer Vætings innsvinger var millimeterpresis og fra fem meter kunne fungerende kaptein Bjørnar Hove styre inn utligninga. Ikke akkurat fortjent kampen sett under ett, men den kom et resultat av at BIL-guttene aldri ga opp.

Flere mål ble det ikke på Vigeland og etter kampen tok BAs utsendte seg en prat med målscorer Bjørnar Hove. Han var letta over at de ikke måtte reise hjem tomhendte. -Det er jo en forferdelig 1. omgang hvor vi blir kjørt ganske kraftig av Giv Akt. I pausen etterspurte vi innsats og tilstedeværelse. Vi fikk en respons i 2. omgang som til slutt ga oss et litt heldig poeng, men den tar vi!

Nå gleder han seg til neste serierunde mot Trauma i Birkenesparken, hvor ifølge han ‘alt kan skje’. -Dette resultatet kan gi oss en ‘boost’ inn mot neste kamp, hvor vi møter et lag som har et veldig godt toppnivå, men også et lavt bunnivå. Hvis vi er påskrudde og har dagen så har vi store muligheter til å ta dem, avslutter Bjørnar før vi vender snuta hjem mot Birkeland.