Godt utgangspunkt før jaktstarten

GULLGUTTER. De norske gutta etter onsdagens normalprogram i EM i Brezno-Osrblie, hvor det ble femdobbelt norsk. Fra v.: Isak Leknes Frey, Johan-Olav Botn, Vebjørn Sørum, Martin Uldal og Martin Nevland. Lørdag er jaktstart med stor sannsynlighet for nye norske EM-medaljer. (Foto: Atle Uldal)

Martin Uldal gikk inn til 8. plass på fredagens sprintøvelse i EM i skiskyting i Slovakia. Med bare halvminuttet opp til teten er han optimist foran lørdagens jaktstart.

– Jeg er veldig optimistisk før morgendagen. Jeg har gått veldig gode jaktstarter før i år, og da har jeg starta lengre bak, sier Martin Uldal i en sms til Birkenesavisa. Etter å ha tatt bronse på åpningsdistansen onsdag, leverte birkenesløperen et nytt sterkt løp på dagens sprintøvelse, med feilfri skyting på liggende og én bom på stående.

– Jeg er egentlig helt greit fornøyd med løpet idag. Det er et bra løp, men jeg mangla litt i sporet og eventuelt feilfri skyting, for å komme helt til topps, sier birkenesløperen til Birkenesavisa.

I et vanlig IBU Cup-renn hadde ni av ti treff mest sannsynlig holdt til pallplass, men i EM er nivået skyhøyt. Her møtes formsterke IBU Cup-løpere og løpere som vanligvis konkurrerer om verdenscuppoeng. Sprinten ble sågar vunnet av franske Antonin Guigonnat, som skjøt feilfritt og slo den norske duoen Johan-Olav Botn (2 bom) og Isak Leknes Frey (1 bom) med henholdsvis 14 og 16 sekunder. Med Vebjørn Sørum på 5., Mats Øverby på 7., Martin Uldal på 8. og Martin Nevland på 10. plass, gjorde de norske gutta en ny sterk laginnsats.

De norske jentene var ikke mye dårligere. Ida Lien og Maren Kirkeeide sørga for norsk dobbeltseier, mens Jenny Enodd på 5. og Emilie Aagheim Kalkenberg på 6. plass kompletterte den norske maktdemonstrasjonen.

I dag, lørdag, står altså jaktstart på EM-programmet, og her har Martin Uldal los på en ny medalje.