Basarsuksess i Frikirka

Lørdagens basarpremiere i Birkeland Frikirke karakteriseres som en suksess. Ved start var både sal og kafé fullsatt.

Folksomt i salen og kaféen.

Mat, kaffe, lodd og gevinster gikk unna gjennom en maratonbasar som varte i godt og vel tre timer. Ønsket om at basaren skulle bli et møtested for «heile slekta» slo, i flere tilfeller, til.

Treffsted på tvers av generasjoner.

Ellers var alle generasjoner representert i stort monn. Så får tida vise om et annet mål for basaren slår til – at det blir en årlig, vårlig, tradisjon, med basar i kirka i sentrum.

Basar med nogo attåt

Frikirkebygget i sentrum er innholdsrikt og variert. Slik ble det også med basaren. I kaféen ble det solgt og servert kaffemat gjennom hele basaren. I både storsal og kafé ble det solgt årer, formidlet trekninger, vinnernummer og gevinster. Men, basaren hadde også annet innhold på programmet.

Dikter Simon Didriksen ble akkompagnert av Gabriel Teistedal.

Den lokale dikteren, Simon Didriksen, åpnet basaren med en pop-up fremføring av sitt eget dikt «Du seier eg må komma meg ut» akkompagnert på gitar av Gabriel Teistedal. Og komme seg ut var det mange som hadde gjort. Arrangøren regner med at rundt 150 personer var innom lokalene i løpet av basaren. Videre inneholdt programmet sang ved «Knøttesang», dukketeater fra Vestre Mollestad og appell.

Knøttesang under ledelse av Ingrid Andås Kolstad.

Gammelt og nytt

For både besøkende og arrangør ble basaren et møte med gammelt og nytt.

Gammelt og nytt, treårer og forhåndsbetalte verdikuponger.

Gamle treårer ble solgt, men før en kom så langt hadde en måttet veksle inn kontanter og vippsbetalinger i dagens valuta: Verdikuponger pålydende 100 -, 250 -, og 500. Verdikupongene fungerte som valuta både i kafé og ved åresalg. Dette krevde en viss innkjøring, men viste seg ganske snart å fungere svært bra. – Verdikupongene gjorde det lett å være barn og åreselger, konkluderte Gunn Lise Jansen i etterkant.


Klar for hovedtrekning med gevinster for barn, Stig Robert Gjertsen og Gunn Lise Jansen.

Raus basar

Gevinstmessig ble det en raus basar. Da tida trakk ut, ble omgangene redusert fra seks til fire, men antall gevinster ut ble det samme. Fire omganger, ti trekninger med 40 gevinster i hver. En familie gikk hjem med gavekort og kan se frem til en kommende Beversafari i Berse Naturreservat, andre fikk med seg varierte barnegevinster, hjemmestrikket, hjemmesnekret, kaker, og ekstragevinster.

Basarkafé med suksess. Tor Helge Olsen (til venstre) handler med Irma Amalie Teistedal, Kristoffer Thorbjørnsen, Miriam Rønning og Oddbjørn Sæter.

– Veldig trivelig og travel dag, kan Gunn Lise Jansen, i komiteen, fortelle og fortsetter: Travelt er bra når folk koser seg. Og det tror jeg de gjorde.

Og hun har lyst til å rette en stor takk til alle som bidro med gevinster, innsats – og som kom. Så får tiden vise om dette gav såpass mersmak for både fremmøtte og arrangør at dette blir som ønsket – en årlig, vårlig, basartradisjon i kirkebygget i Birkeland sentrum.

 

Tekst og bilder:

Jostein Teistedal

 

________________

Brukerskapt