Frikirka tilbyr både utleie og salg av lokaler for eventuell flytting av kulturskolen

POTENSIAL. I skissen under er sørdelen av eiendommen realisert med et nytt påbygg på 1.200 kvadratmeter, fordelt på fire etasjer. (Illustrasjon: Birkeland Frikirke/Atelier T. Olsen)

Birkenes kommune har mottatt et tilbud fra Birkeland Frikirke som både inkluderer leie av lokalene som brukes av menigheten, og kjøp av nederste del av det tidligere motellet.

Henvendelsen knyttes til «en eventuell flytting av kulturskolen», opplyses det innledningsvis.

– Gamle motellet som nå Birkenes Frikirke eier står ledig med en enorm bygningsmasse på dagtid hele uka, samt på ettermiddag og kveld flere ukedager, heter det i brevet.

– Birkeland Frikirke ønsker å gi fra seg muligheten til å disponere all denne bygningsmassen selv hvis samarbeidspartneren er riktig.

Menigheten har brukt over 10 millioner kroner på å renovere sine lokaler i bygningen, et arbeid som var ferdig for fem år siden.

– Den fremstår som en moderne bygningsmasse, godt lydisolert, vannbåren varme med varmepumper og nytt ventilasjonsanlegg.

Sørenden av bygningen er ikke renovert. Men Frikirka mener denne delen har et stort potensial.

– Dette er Frikirken villig til å diskutere å selge. Enten som et ferdig konsept til en aktør som ønsker det, eller bare slik bygningsmassen og tomta i sør står i dag.

Kulturskolen holder i dag til i kulturarenaen oppe ved Valstrand skole. 15. juni i 2023 vedtok Birkenes kommunestyre ei ombygging av denne, med ei ramme på 13,3 millioner kroner.