Kvinne- og mannsterkt oppmøte på den trivelige salgsmessa på Engesland

(Foto: Silje Vegusdal Røstad)

Også i år har de driftige medlemmene i Bygdekvinnelaget og IL Gry gått sammen om å holde salgsmesse på Engesland første lørdagen i november, og dette var nr. 31 i rekken.

Det var 18 forskjellige utstillere på plass. De kom for å vise sine produkter og selvsagt for å selge mest mulig. Selv om det var regn, snøsmelting og flom, stilte folk opp, og så godt som alle stoler var opptatt. Utflytta vegdøler kom fra Kristiansand, Vennesla, Evje og Birkeland, i tillegg til alle andre som ikke har noen tilknytning til Vegusdal, men som bare syns det er veldig hyggelig å komme til Engesland. Og ikke å forglemme lokalbefolkningen som møtte kvinne- og mannsterkt opp.

TUPPERWARE. Else Holm og William Pedersen kom fra Lillesand med sine Tupperwarer og Ole Gustav Henriksen gjør opp for handelen.

Det håndhilses og prates. Noen treffes kanskje bare denne ene gangen i året, og det sosiale er for mange det viktigste denne dagen. Det er mange eldre å se, men også veldig godt oppmøte blant de yngre. Det lover godt for framtida for denne bygda.


KLARE. Kjøkkengjengen klar til aksjon, fra venstre Gunvor Pedersen, Wibeke Reinken og Trude Engesland. (Foto: Silje Vegusdal Røstad)

Kjøkkenet stiller opp med lapskaus og rømmegrøt, og ellers kaker i mange varianter. Ingen reiser sultne heim fra dette arrangementet.

Det selges lodd på bøkene, og trekningen på disse er siste innslag på dagens program.

LODDSELGER. Odd Belland var en av loddselgerne.

Men kransekakelotteriet er nok det som tiltrekker seg mest interesse og spenning. Loddene selges som hakka møkk av ivrige loddselgere.

VINNERE. Noen hadde flaks på kransekakelotteriet. Her ser vi Helge Retterholt og Helge Møvik.

Det var konkurranse om å få kjøpt lodd, ja, faktisk gikk loddene så raskt unna at noen blei sittende slukøra uten lodd enkelte omganger. Men det ordna seg etter hvert og alle fikk det antall lodd de ønsket.

TILREISENDE. Bjørg og Morten Omdal kom helt fra Kristiansand for å selge egenproduserte varer.

Noen av de som hadde salgsboder kom selvsagt fra nærområdet, men det var også deltakere fra Kristiansand, Iveland, Evje og Vegårshei. Sistnevnte var der for første gang, det samme var ekteparet Bjørg og Morten Omdal fra Kristiansand. Det blei sagt fra flere at de var veldig godt fornøyde med salget.

Linda Vegusdal Stølen opplyser at det blei selt lodd for omkring 60.000 kroner. Hun regner med at de får et overskudd på kr. 50-60.000 når alt er gjort opp. Dette er nokså likt fjoråret, og fordeles med halvparten på hvert av de to arrangørlagene.

Linda og de tre andre i hovedkomiteen – som alle har sittet der i veldig mange år – har allerede den 32. salgsmessen i tankene. Så vi kan bare glede oss!

 

Olav Heimdal

 

________________

Brukerskapt