Vegusdal feirer Astrid Furholt

FEIRET: Astrid Furholt og Jan Sverre Sivertsen flagger på årsdagen for Roald Amundsens polbragd. ALLE FOTO: ASTRID FURHOLT / JAN SVERRE SIVERTSEN

Torsdag blir det kake på grendehuset når Sydpolsfareren forteller om drømmen sin.

– Astrid er vokst opp i Vegusdal og hele Birkenes er stolt av hva hun har klart. Idrettslaget Gry og kommunens kulturkontor inviterer til en feiring på grendehuset på Engesland, sier kulturleder Wenche Flaa Eieland.

Det er torsdag kveld Astrid Furholt blir hyllet på Engelsand. Ordfører Anders Christiansen (Ap) kommer, og med seg fra kommunehuset har han ei ordentlig Sydpolkake skal vi tro ryktene.

– Kokkene på kommunehuset er utfordret på å lage en skikkelig Sydpolkake, og det er meningen at alle som kommer skal få smake, sier Eieland.

Furholt selv vil fortelle litt om turen til Sydpolen i Roald Amundsens fotspor, men hun har ikke vært hjemme lenge nok til å sette sammen et foredrag om ekspedisjonen helt sør på jordkloden.

– Det vil senere på året bli et større opplegg med Astrid der hun forteller og viser mer fra turen. Hun er jo så vidt kommet hjem, og hun har naturligvis ikke fått sett gjennom bilder og fått tid til å sette sammen et helt foredrag, sier Eieland.