– Slik kan vi ikke ha det!

 

Jeg har med stor interesse lest Oddny Furholts åpne brev til ordføreren i BA 13. desember, og blei mer og mer frustrert og sint etter hvert som jeg leste innlegget. Min første tanke var at slik skal vi ikke ha det i Birkenes kommune. Jeg kunne til en viss grad ha forstått at slikt kunne ha skjedd i en stor kommune som f.eks. Kristiansand, men jeg forventer ikke at det skal være slik i vår lille kommune. Her bør de som har ansvaret ha bedre oversikt slik at denne type overtramp ikke blir gjort. Det må være mulig å vise medmenneskelighet i situasjoner som dette, og ikke forsvare det ut fra regler, paragrafer og rutiner slik som ordføreren gjør i sitt svar til Oddny.

Hvorfor kunne ikke Oddny bo i omsorgsboligen videre fra 4. desember – som var fristen for utrydding og nedvask – og fram til hennes private leilighet står ferdig denne uka? Da hadde ho sluppet å måtte flytte med alt hun hadde, inn i en midlertidig leilighet, disse to-tre ukene?

Tenk på alt Oddny har ofra av tid og helse for å pleie sin kjære ektefelle. Tenk hvor mye hun har spart kommunen for av arbeidskraft og lønn.

I svarbrevet fra ordføreren vises til kriteriene som legges til grunn for vedtakene for tildeling av boliger som gjøres av inntaksteamet i sine inntaksmøter. Jeg siterer fra brevet:

«Dersom det tildeles heldøgns omsorgsbolig til innbyggere som er friske eller har lite tjenestebehov, og dermed kan bli boende i mange år, kan det medføre at det ikke er boliger igjen å tildele til innbyggere med store behov…..»

Men saken er jo at det for tiden finnes mange omsorgsboliger som står tomme, og her var det snakk om ca. 3 uker for ei eldre dame som ikke er frisk og samtidig er helt utslitt både fysisk og psykisk.

Jeg syns hele saken er hjerterå. Uansett hvem som påtar seg ansvaret/skylden for behandlingen av Oddny og hennes familie, så bør ordfører, kommunedirektør eller en etatsjef straks bestille den største blomstergruppe som finnes og gå opp til Oddny med den. Da bør vedkommende legge seg så flat som mulig; helst jevnt med jorden, og si: «Omforlatelse, her gjorde vi deg urett, Oddny».

 

Olav Heimdal

Birkeland

 

________________

Leserinnlegg