Vedtok å bruke inntil 27,8 millioner kroner på de bemanna boligene

Sist uke var saken om bemanna boliger psykisk helse og rus i Smedens Kjerr oppe i kommunestyret. Kommunedirektøren ba om å få øke den økonomiske ramma fra 15,5 millioner kroner til 27,8 millioner.

Dette handler om gjenbruk av dagens bygg.

Et klart flertall av de folkevalgte sørget for følgende vedtak i saken:

1. Kommunestyret godkjenner tilbudet som er kommet inn med en målpris på kr. 24 250 000 for rehabilitering/ombygging av Smedens kjerr 70-76.

2. Økonomisk ramme økes fra kr. 15 842 512 til kr. 27 800 000.

3. Utvidelse av økonomisk ramme gjøres med økt låneopptak på inntil kr. 9 600 000.

4. Kommunedirektøren gis mandat til å gå videre med prosjektet i sin helhet.

5. Alt som må fjernes pga pålagte krav, slik som dører, innredning, doer, vasker, vinduer ol., skal legges ut for salg, evt gis bort, da dette har en gjenbruks verdi og en kostnadsside. Det skal også før salg vurderes om noe av dette kan gjenbrukes i andre kommunale bygg, som ikke har samme krav til materiell.

Punkt 5 var fremma som et tilleggsforslag fra Silje Bjørnarå Drangsholt på vegne av Høyre. Et enstemmig kommunestyre slutta seg til dette punktet.

Høyre fremma flere alternative punkter, som ikke oppnådde flertall. Disse gikk blant anna ut på å sette ned et utvalg sånn det ble gjort i saken om nytt renseanlegg – og at leverandørene skal forplikte seg til å bruke et gjeldende system for inn- og utlogging når mannskapene deres er på jobb.

På vegne av Fremskrittspartiet forelå følgende forslag fra Odd Gunnar Tveit:

1. Det forslag som foreligger er unødvendig kostbart og bør forkastes i sin helhet.

2. Vi i Birkenes FrP mener kvadratmeterprisen for oppgradering overgår ett nytt bygg og vil heller legge prosjektet ut på åpent anbud der byggefirma har ansvar for løsning og tegning, helst etter utprøvd modell, men etter gjeldene regler for dette bruk.

3. Uteområde skal etter hvert utvikles av beboerne med nødvendig hjelp. Vi er nå inne i en gunstig periode for å få et bra tilbud med ledig kapasitet i byggefirma og fallene priser på det som trengs.

Fire representanter stemte for dette forslaget – Odd Gunnar Tveit (FrP), Karl A. Sollie (FrP), Ivar Aanesland (H) og Trygve Endresen (H).