Nå er det mulig å forhåndsstemme

NÅ ER FORHÅNDSSTEMMINGEN I GANG. Karl Naadland Janz og Elin Eikeland Andersen er valgansvarlige i Birkenes kommune. Torsdag var første dag man kunne forhåndsstemme, noe 23 velgere benyttet sjansen til på kommunehuset.

Torsdag var første muligheten for å forhåndsstemme til årets fylkes- og kommunevalg. 23 valgte å gjøre unna sin borgerplikt den første dagen.

– Første person var på plass her når vi åpnet klokka 10, deretter har det vært et jevnt godt besøk, oppsummerer Elin Eikeland Andersen den første dagen. Hun er valgansvarlig i Birkenes kommune, sammen med Karl Naadland Janz. De inngår begge i kommunens valgteam på fem personer.

Folk er mer bevisst på forhåndsstemming nå enn tidligere, sier Elin, som venter godt besøk i valgavlukket på kommunehuset fremover.

Ved sist kommunevalg var det hele 1600 personer som benyttet seg av muligheten til å avgi stemme tidlig, mens 1200 personer stemte på selve valgdagen. For mer informasjon om åpningstider i stemmelokalet, se birkenes kommune nettsider.