– Jeg har vært utrolig heldig, som har fått lov til å være valgkampleder for Birkenes Høyre

 

Min første periode som folkevalgt er nå over, og det har vært litt av en reise, i både medvind og motvind, bokstavelig talt. Dagene har ikke alltid strukket til, og nettene har ofte blitt tatt i bruk. Men du verden hvor lærerikt og givende det har vært.

I møte med folk får jeg ofte høre, «at du orker å holde på med den politikken!» Og jeg kan på mange måter forstå det, for som folkevalgt så må enn stå i noen stormer, og iblant så må enn tåle en god dose kritikk, som ikke er av den konstruktive typen, ofte brettet ut i full offentlighet. Men skal demokratiet vårt fungere, så trenger vi at noen stiller seg til disposisjon, også på den arenaen. På samme måte er vi helt avhengig av at mennesker gir av sin tid på andre arenaer. Skal vi kunne ha et velfungerende lokalsamfunn, så trenger vi både håndballtrenere, speiderledere, natteravner, ungdomsledere, og ikke minst de mange hjem som bidrar med å gi plass til en ekstra rundt middagsbordet. Vi er alle forskjellige, og det som passer for meg, passer kanskje ikke for deg, og det som passer for deg, passer langt ifra for meg. Men sammen så bygger vi et godt lokalsamfunn, og det er det som er det viktige.

Jeg mener at politikk må bygges på tillit til, og respekt for enkeltmennesket. Hver innbygger skal ha størst mulig frihet til å forme sitt eget liv og sin egen fremtid. På den veien er et godt samarbeid mellom kommunen, innbyggere, næringslivet og de mange frivillige organisasjonene helt avgjørende for at vi skal lykkes.

Så har vi alle våre hjertesaker, og en av de sakene jeg brenner ekstra for, er at barn og unge skal ha et trygt og godt oppvekstmiljø. Vi lever i et samfunn som krever så utrolig mye av oss, på så mange områder. Vi lever i et samfunn hvor det forventes at vi skal prestere. Slik har det blitt, om vi liker det eller ikke. Og nettopp derfor er det viktig at vi på et tidlig stadig, ser den enkelte og det den strever med, slik at vi kan legge til rette. Jo tidligere vi kan ta tak i problemet, jo større er sannsynligheten for at problemet ikke eskalerer og lager uhelbredelige sår. Våre barn fortjener å bli sett og hørt, og våre barn fortjener at vi voksne handler. Derfor er god individuell tilpasning, og tidlig innsats utrolig viktig. Jeg vet at kommunen allerede har et stort fokus på dette arbeidet, og jeg heier på hver og en av dere som daglig bidrar til å gi våre barn og unge et trygt og godt oppvekstmiljø. Det har så enormt mye å bety, først og fremst for den enkelte, men også for samfunnet for øvrig. Vi politikere må støtte og legge til rette for dette arbeidet, vi må også bruke våre kanaler oppover, slik at de statlige bevilgningene står i stil med de utfordringer som kommunen står ovenfor.

Til slutt ønsker jeg å takke for en veldig fin valgkamp. Det å møte innbyggere på stand, er en unik mulighet til å få et større innblikk i hva som rører seg ute blant innbyggerne. Det utvider horisonten og gir et større perspektiv.

Jeg har også vært utrolig heldig, som har fått lov til å være valgkampleder for Birkenes Høyre igjennom denne valgkampen. Den oppgaven har vært utrolig givende. Men om jeg er utslitt? Langt ifra! Maken til mer engasjert gjeng skal enn lete lenge etter. Nå er vi klar for å ta fatt på de neste fire årene. Jeg håper det er mange i min «høyregjeng» som får mulighet til å bli med på den reisen – den gjengen er vel verdt å satse på!

Godt valg!

 

Silje Bjørnarå Drangsholt

2. kandidat for Birkenes Høyre

 

_________________

Leserinnlegg