Kommunestyret vedtok avtalen med politiet om nytt treningssenter

VANT FRAM. Flertallet i Birkenes kommunestyre, leda av sittende ordfører Gyro Heia (Sp), stemte for avtalen med politiet om nytt treningssenter i Tveide Næringspark..

Et klart flertall av de folkevalgte vedtok i det ekstraordinære kommunestyremøte mandag kveld avtalen som er inngått med politiet om nytt treningssenter ute i Tveide Næringspark.

Flertallet på 13 stemmer besto av representantene fra Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkepartiet og Odd Gunnar Tveit fra Fremskrittspartiet.

Høyres representanter, Ruth Kylland Martinsen fra Felleslista SV/MDG og Karl A. Sollie fra Fremskrittspartiet var de som stemte imot.

Dermed fulgte skillelinja for og imot i denne saken stort sett der den har vært.

Det ekstraordinære møtet starta med ei orientering fra controller Christian Palm om økonomi og lånefinansieringa av prosjektet.

Planen er at Birkenes kommune skal ta opp et lån med flytende rente og avdragsfrihet, for å finansiere prosjektet.

Den første økonomiske ramma i prosjektet var på 50 millioner kroner. Da avtalen ble inngått med politiet var det opplyst at kostnadene var beregna til 25 millioner kroner. Etter dette økte anslaget til 33 millioner, og er nå opplyst å være på 45 millioner kroner.

Før mandagens møte var det fra Høyre, ved representanten Silje Bjørnarå Drangsholt, fremma et utsettelsesforslag i saken.

Dette ble stemt over først, og fikk 8 stemmer – samme stemmeresultatet som da avtalen like etterpå ble vedtatt.

Ordskiftet i det ekstraordinære møtet handla også denne gang om tro på at utleieavtalen med politiet kan gi kommunen kjærkomne inntekter, og overbevisning om at sånn ville det ikke bli.

Vedtatt med 13 mot 8 stemmer:

1. Kommunedirektøren gis fullmakt til å forhandle videre med tilbydere for polititaktisk treningssenter.

2. Det bevilges en kostnadsramme på inntil kr 45,0 mill. for hele prosjektet

3. Avtalen med politiet vedtas slik den foreligger.

4. Polititaktisk treningssenter etableres på tomt i Tveide næringspark i henhold til forslag som framkommer i saken.

5. Det etableres en politisk referansegruppe med 2-3 representanter fra kommunestyret, som velges i møtet.

6. Kommunedirektøren arbeider videre med hvordan kommunen bør organisere sin næringsvirksomhet.

Det var møtt fram tre tilhørere ved behandlinga av saken, som ble overført direkte på internett. Der kan man fortsatt få med seg debatten nå i etterkant.