Mangla det lille ekstra

ESPEN ULDAL. (Arkivfoto)

BILs skiskytterungdommer leverte god NM-innsats i Tromsø i helga, men mangla den siste finishen som kunne gitt edelt metall.

Det ble konkurrert i normalprogram fredag, sprint lørdag og mix- og parstafetter søndag, da Tromsø skiskytterlag arrangerte NM for ungdom og junior og ASKO Cup (norgescup) for senior på Tromsø ski- og skiskytterstadion sist helg. Best resultat av birkenesløperne oppnådde Espen Uldal med sin 4. plass på seniorenes norgescupnormal, etter to feilfrie liggende skytinger og to stående skytinger med én bom på hver. I mål var han 46 sekunder bak vinner Bendik Winsvold fra Lier IL.

9. plassenes helg

I NM-klassene stakk Tobias Kerlefsen Håverstad av med prisen «BILs beste» med sin 9. plass i 19-årsklassen, hårfint foran Nils Henrik Smeland på 10. plass. Begge traff på 17 av 20 skudd, men Kerlefsen Håverstad var ett sekund foran i mål. Tredje borkis i 19-årsklassen, Oskar Dalene, bomma litt for mange ganger til å blande seg inn i topp-10-kampen, og endte på 38. plass etter 50 prosent uttelling på skytinga.

På sprinten dagen etter gjorde Dalene sine saker atskillig bedre på standplass og skøyta inn til en 9. plass etter å ha skutt fullt hus på liggende og én bom på stående. Nils Henrik Smeland gikk inn til 19. og Tobias Kerlefsen Håverstad til 31. plass med henholdsvis åtte og seks treff på de ti skudda.

Espen Uldal åpna bra med fire treff på liggende, men tre strafferunder på stående ødela mulighetene til å kjempe om pallplassene i seniorenes norgescupsprint. Det endte med 9. plass også på Uldal.

15. og 18. plass på Aanesen

I 17-årsklassen gikk Tobias Haugeplass Aanesen inn til 15. plass på normalprogrammet, med 13 treff av 20 mulige. Thomas Torkildsen tok 24. plassen og Johan Smeland 25. plassen i samme årsklasse, begge med 11 treff på skytinga.

Tobias Haugeplass Aanesen var best av de lokale 17-årsgutta også på sprinten, hvor det ble 18. plass etter totalt seks turer i strafferunden (2 + 4). Thomas Torkildsen slapp unna med halvparten så mange strafferunder, men holdt ikke like høy fart i sporet og måtte nøye seg med 22. plass. Johan Smeland tok 27. plassen med samme uttelling på skytinga som Aanesen.

God skyting, men…

Helena Bjærke Pindard skyter godt, men mangler litt fart i sporet. På normalprogrammet ble det 38. plass i 17-årsklassen etter en feilfri første liggende og deretter én bom på hver av de neste skytingene. På sprinten ble det også tre bomskudd og 39. plass.

Lena Aas åpna brukbart med henholdsvis to og én bom på de to første skytingene på normalen, men så røyk hun på tre bom på hver av de to siste skytingene, og dermed ble det 22. plass på vegusdaljenta som går i 18-årsklassen. Aas åpna bra også på sprinten med kun én strafferunde på den liggende skytinga. På stående ble det imidlertid fire strafferunder, og dermed ble det en 21. plass til slutt.

Avslutta med stafetter

NM- og norgescuphelga i Tromsø ble avslutta med stafetter søndag. På mix-stafettene, som var NM-øvelse, var birkenesløperne spredd på fire ulike lag fra Agder og Rogaland skiskytterkrets. Beste resultat av birkenesingene fikk igjen Espen Uldal som gikk 2. etappen på laget som tok 10. plassen i klassen 17-senior. Lena Aas og Oskar Dalene gikk henholdsvis 1. og 2. etappe på laget som tok 22. plassen i ungdomsklassen (17-19 år), Tobias Kerlefsen Håverstad og Nils Henrik Smeland gikk 2. og 3. etappe (ankeretappen) på laget som tok 28. plassen, mens Helena Bjærke Pindard gikk 1. etappen på laget som tok 31. plassen i samme årsklasse.

På parstafetten (ikke NM-øvelse) gjorde Tobias Haugeplass Aanesen sine saker meget bra i tospann med Johan Tjørhom. Duoen gikk inn til 2. plass i konkurranse med fem andre lag, hvorav tre var fra Agder og Rogaland skiskytterkrets. Johan Smeland og Thomas Torkildsen gikk på laget som tok 5. plassen.