Hans Børli-konsert på Vegusdal gjestegård

HANS BØRLI. (Foto: Morten Krogvold/Hans Børli-selskapet/Folkeakademiet Agder)

Erik Lukashaugen er en av Norges travleste visesangere, mye takket være hans tolkninger av tømmerhuggeren Hans Børlis dikt. Tirsdag 17. oktober kommer Lukashaugen til Vegusdal gjestegård.

Børli-albumene «Av en sliters memoarer» (2013) og «Vi eier skogene» (2018) ble hyllet av så vel kritikere som publikum og ble belønnet med henholdsvis Vidar Sandbecks kulturpris «Regnbågåbrua» og nominasjon til Spellemannspris. Høsten 2021 slapp Lukashaugen sitt femte album «Det vi rakk» som fikk strålende omtaler, blant anna for artistens egne tekster.

ERIK LUKASHAUGEN. (Foto: Erik Larsen/Folkeakademiet Agder)

Hans Børli er skogens dikter over alle i norsk lyrikk. Blant hans mest kjente dikt er «Der skulle vi ha vøri, Kal» og «Louis Armstrong». Børli skrev også fortellinger og romaner.

En av hans mest populære utgivelser er den selvbiografiske «Med øks og lyre», som kom ut i 1988, året før han døde. Diktene gir en nær opplevelse av samlivet med naturen og et landskap formet av arbeid. Det er tømmerhoggeren fra Finnskogene som gir sin stemme til diktet. Erfaringer fra oppveksten av fattigdom og slit kommer til syne i diktningen som solidaritet med de laveste, nærhet til naturen og kunnskap om manuelt arbeid.

Velkommen til en stemningsfull og humørfylt helaften på Vegusdal gjestegård, full av lyriske tekster, vakre melodier, musikalske krumspring og masse humor!

Verten Ole Morten Vegusdal byr også på kaffe/te og småkaker. Distriktsstyreleder Jan Kløvstad i Folkeakademiet Agder vil orientere kom folkeakademiet, som har sendt ut Erik Lukashaugen på turné i hele Agder. Kanskje kan også kvelden i Vegusdal være starten på et folkeakademi, med mange gode tilbud om kulturprogram i bygda.

 

Jan Kløvstad

Styreleiar Folkeakademiet Agder

 

______________

Brukerskapt