– Vi kan ikke bruke de eldre som en salderingspost

PARTI-BESØK. Den profilerte stortingsrepresentanten Mímir Kristjánsson gjesta Birkeland og valgstanden til lokallaget til Rødt tirsdag ettermiddag. Her sammen med partiets 1. kandidat Olav Mosfjell.

Rødt sin stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson besøkte tirsdag ettermiddag Birkeland og lokalpartiets stand ved Coop Extra. Stortingsrepresentanten kom «politisk korrekt» med bussen fra Kristiansand, og slo av en liten prat med BA.

Praten dreide fort inn på kvalitet på kommunale tjenester for de eldre.

Vi ba Kristjánsson kommentere senior Ole Birkenes sin utblåsning mot lokalpolitikerne utenfor BA sin redaksjon forrige uke, angående den kommunale hjemmetjenesten og mangelfull vasking hjemme hos de eldre.

–Dette er vi noe vi ser over hele landet, at politikerne bruker de eldre som en salderingspost. Ser man på Høyres politikk, så kan det høres ut som om det skulle vært en maksalder på oss mennesker.

– I Vega i Nordland fikk vi i Rødt igjennom at ingen eldre eller pensjonister skulle mangle noe på hjemmetjenester eller annet. Dette er nå et faktum og er i tillegg gratis i denne kommunen nordpå.

– Mangler staten penger, slik at Stortinget og regjeringa ikke kan øremerke midler til en slik tjeneste, som til Birkenes – siden kommunene ikke har råd til tilstrekkelig med tjenester til de eldre?

– Vi svømmer i penger i dette landet, men de store partiene og posisjonen er ikke villige til å bruke de på de viktigste tjenestene, deriblant eldre og psykisk helse. Det er som sagt ikke mangel på penger, men rett og slett på sunt bondevett blant politikerne.

Olav Mosfjell, Rødt sin 1. kandidat i Birkenes, var godt fornøyd med å ha besøk av en av partiets mest kjente ansikt.

– Det er selvsagt stas å ha en rutinert politiker som Mímir på besøk her i sentrum av bygda. I tillegg er det nyttig for oss som er ferske på dette, samt at det er en motivasjon for det videre arbeidet.


VALGSTAND. Mímir Kristjánsson og Olav Mosfjell sammen med partifeller utenfor Coop Extra.

I tillegg var blant annet 1. og 2. kandidat på fylkeslista til stede ved Lisbeth Raanes Hansen fra Kristiansand og Lætif Akber. Sistnevnte har i tillegg sittet i sentralstyret for partiet siden landsmøtet i april.

Med Rødt sitt flagg vaiende utenfor dagligvarebutikken, sto alle representantene og delte ut brosjyrer og snakket med birkenesingene.