– Birkenes SV søker folk til lista!

ÅRSMØTE I BIRKENES SV. Fra venstre Guttorm Syrrist, sekretær i Agder SV, Iren Sommerset, Dagfinn Brørs, Kristian Kloømsten Skordal, Elisabeth Dobey. (Foto: Inger Birkeland Slågedal)

Onsdag 25. januar hadde Birkenes SV årsmøte i Slogedalen. 5/6 av medlemmene møtte og vi hadde også med oss fylkessekretæren i Agder SV, Guttorm Syrrist. Han informerte om kommunevalget og nominasjonsprosessen. Felleslista for SV og MDG som stilte til kommunevalget i 2019 fikk 174 stemmer av 2478 godkjente stemmer i Birkenes i 2019.

Stemmetall og partiandel ved kommunevalget i 2019 (SSB):

Sp:  825 stemmer, 33,3 prosent

H:  547 stemmer, 22,0 prosent

Ap:  389 stemmer, 15,7 prosent

Kr.f:  260 stemmer, 10,5 prosent

Frp:  225 stemmer, 9,1 prosent

SV/MDG:  174 stemmer, 7 prosent

Det var totalt 3876 stemmeberettiga i Birkenes i 2019, av disse var 132 førstegangsvelgere. Som elles i landet er det fleire eldre enn yngre og fleire kvinner enn menn som stemmer. På landsplan var det i 2019 67,2 prosent kvinner og 62,3 prosent menn som stemte. Og i aldersgruppa 20-24 år stemte bare 47 prosent, mens heile 78,7 prosent av 67-79-åringene stemte. Vi oppfordrer de unge til å komme på banen og engasjere seg politisk, det er viktig at de unge er med å påvirke si egen framtid.

Fire av partiene i Birkenes har nå nominert og har sendt inn valglister til kommunevalget i høst. Kr.F og SV/MDG har ikke hatt nominasjonsmøte ennå. Fristen for å levere valgliste er 31. mars, og SV planlegger nominasjonsmøte i begynnelsen av mars. Det blir ikke fellesliste i år og MDG stiller heller ikke egen liste. Utfordringa vår i SV er at vi er få medlemmer og at de som tidligere har vært i kommunestyret ønsker avløsning. Vi er så heldige at vi har fått to nye medlemmer siste året, og begge vil stille på lista, den ene kan også tenke seg å toppe lista. Da har vi noe å bygge videre på. Med 174 velgere ved forrige kommunevalg, vil vi oppfordre dere til å ta kontakt for å stå på lista og gjerne bli medlem. Du trenger ikke å være aktiv, men er da med å støtte opp om SV i Birkenes. Vi trenger fleire partier som folk kan stemme på i Birkenes, og SV er en tydelig stemme for det røde og det grønne; best mulig offentlig velferd og for matproduksjon, natur og miljø. Dette er saker som vi fortsatt vil kjempe for i neste kommunestyreperiode.

Styret i SV etter årsmøtet: Inger Birkeland Slågedal (leder), Kristian Klomsten Skordal, Dagfinn Brørs, Iren Sommerset og Elisabeth Dobey (vara).

 

Inger Birkeland Slågedal

_______________

Leserinnlegg