– Bedre enn vi turte håpe på

KJEMPEFORNØYD. Listetopp Håvard Glad Andreassen i Industri- og Næringspartiet (INP) kunne glede seg over et godt valgresultat. Det ser nå ut til at partiet kan få to representanter i det nye kommunestyret.

BA slo av en prat med Håvard Glad Andreassen og Olav Vehusheia i Industri- og Næringspartiet (INP) på vei ut av valgvaken på Valstrand Kulturarena. Trøtte, men svært godt fornøyde med kveldens valgresultater.

– Med forbehold at det kan skje noen endringer i forhold til personstemmene, så må jeg si vi er kjempefornøyde, sier partiets førstekandidat Håvard Glad Andreassen.

– Vi er foreløpig inne med to representanter, og det er bedre enn vi turte håpe på, legger han til.

– Jeg vil først og fremst takke alle dem som har stemt på oss. Det var kjempebra. Vi hadde håpet på å få inn en representant, og nå ser det ut som vi ender på to. Ja, en stund lå vi an til tre, så det var spennende å følge med på utviklinga, sier han.

– For meg er det helt utrolig. Vi er et nytt parti og har vært lite med, legger han til.

Han tror at grunnen til det gode resultatet er at mange ønsker å se en politisk endring, og han tror også at de har profitert på å ha vært så klart imot vindkraft.

Nå vil fintelling av personstemmer avgjøre hvem som blir med Håvard inn i kommunestyret.

– Det blir noe helt nytt å prøve seg i kommunestyret. Jeg grugleder meg, slår han fast.

Partikollega Olav Vehusheia er også kjempefornøyd.

– Jeg ser vi har fått over 20 prosent i Herefoss, som er min valgkrets. Det betyr at jeg har argumentert godt for meg på kaféen, ler Olav.