Andreas Aas tildelt idrettsstipend

(Arkivfoto)

Da navna på utøverne fra Agder fylkeskommune, som fikk idrettsstipend ble kjent fredag, var skiskytter Andreas Aas fra Vegusdal med på listen. Det er ni utøverne som hver får tildelt 40 000 kroner i ulike idrettsgrener.

Stipendet er rettet mot unge idretts- og parautøvere mellom 16 og 23 år som er på vei mot et nasjonalt eller internasjonalt gjennombrudd i sine idrettskarrierer.

Andreas Aas er nå flyttet til Lillehammer og satser hundre prosent på idretten sin, men han forteller til BA at han studerer noe ved siden av, når vi ringer han i OL byen fra 1994.

– Slike stipend betyr utrolig mye for satsingen, fordi det er rimelig dyrt å holde på med alt som følger med i toppidretten. Så disse pengene fra fylket kommer godt med utover, og jeg er svært glad for at fylkeskommunen deler ut disse stipendene ut.

– Nå som jeg satser enda hardere i skiskytingen, så blir naturlignok alt dyrere. Jeg er jo ferdig på gymnaset i Sirdal, og har flyttet til Lillehammer for å gå all inn, med børse og ski. Mange av oss må jo låne fra Statenslånekasse for å få endene til å møtes.

– I sommer har jeg hugget og solgt litt ved, fra skogen vår heime i Vegusdal. Ellers får jeg ikke tid til å jobbe mye lenger, mellom økter og restitusjon. Derfor er jeg svært glad for at det er noen som ser oss, og gir oss utøvere slike stipend, avslutter vegdølen som nå bor på Lillehammer.

Andreas Aas og skiskytterne sine neste store mål er sesongåpningen på Sjusjøen i november.