– 30 millioner kroner har gitt Birkenesinnbyggere raskere tilgang på Tinder

Illustrasjonsfoto: Birkenes Sp)

 

Jo mer digitalisert samfunnet vårt blir, jo mer avhengig blir vi av tjenester på internett. Ja, selv innledningen til kjærlighetslivet skjer gjerne på internett gjennom tjenester som Tinder og liknende. Men for å få full nytte av tjenester som leveres over internett, så er en avhengig av en god og stabil bredbåndslinje.

I 2019 hadde 59 prosent tilgang på høyhastighets internett i Birkenes, hvilket var blant de dårligste kommunene på Agder. Et viktig valgløfte for Senterpartiet har vært å øke nettdekningen, og vi fikk kommunestyret med på å sette av kommunale midler og søke statlige midler til satsing. Dette har resultert i utbygging for 30 milloner kroner, hvorav kommunen har dekket 5 millioner, fylke og stat 15 milloner og utbygger resten. Dette har ført til at dekningen i 2022 var kommet opp i 86 prosent, og enda har vi pågående prosjekter på Engesland/Vegusdal og fra Flaa til Søre Herefoss som ikke er ferdig, og vil bidra til å øke dekningsgraden ytterligere det kommende året. Uten denne satsingen fra kommunalt hold, hadde utviklingen i dekning vært beskjeden.

Vi arbeider nå for å få dekket de siste i Birkenes slik at vi kan få en dekning nær 100%. I den forbindelse har vi inne søknader om statlige midler til å få dekket Flakk, Mosfjell, Vestre Flaa, Gauslå og Grimenesveien. Og vi håper at vi kan få til et samarbeid med Iveland neste år slik at også Fjermedalen kan dekkes.

Senterpartiet er glad for at satsingen på bedret bredbåndstilbud har gitt resultater i bedret tilgang for mange husstander. Og hvem vet, kanskje satsingen også fører til klaff i kjærligheten og familieforøkelse på gårder og i grender rundt om i kommunen? Uansett, bedret tilgang på digitale tjenester vil sikre fortsatt liv og næringsutvikling i hele Birkenes i årene fremover. Og dette igjen sikrer opprettholdelse og utvikling av det offentlige tjenestetilbudet i Birkeland sentrum.

Vårt mål er å sikre at vi får dekket de siste!

 

Anders Snøløs Topland

For Birkenes Senterparti

 

______________

Leserinnlegg