Det blir tilrettelagte boliger i Speiderveien

Med 12 mot 9 stemmer vedtok kommunestyret i sist møte at det skal anskaffes tilrettelagte boliger med heldøgns bemanning i Speiderveien på Birkeland.

Dermed snudde saken fra formannskapets møte, der et flertall gikk inn for å anskaffe tilrettelagte leiligheter i Smedens Kjerr, til ei utvida kostnadsramme på 16,5 millioner kroner.

Forslaget som ble vedtatt i kommunestyret, kom fra Høyre:

– Kommunestyret viser til kommunedirektørens saksutredning og til åpent brev til kommunestyret og administrasjonen i Birkenes kommune fra lokallaget av NFU (Norsk forbund for utviklingshemmede – red.anm.). Kommunestyret anbefaler å kjøpe området i Speidervegen for bygging av boliger for utviklingshemmede. Kommunestyret mener dette området egner seg best til dette formålet, og at det har både boligmessig og tomtestruktur/terreng som klart gir bedre kvalitet til hjem for de som skal bo der. Kommunestyret anbefaler å kjøpe fem boenheter.

Hver av de fem boligene er på 97 kvadratmeter. I motsetning til boligene i Smedens Kjerr ligger de i flatt terreng.

Tilrettelagt boliger i Speideveien vil koste Birkenes kommune mer enn i Smedens Kjerr. Også prisen for leietakerne vil bli høyere enn i Smedens Kjerr.

Fagmiljøet i kommunen ønska tilrettelagte boliger i Smedens Kjerr. Av sakspapira går det fram at kommunen vil få en merkostnad i ressursbruk på drøyt én million kroner i året, når man nå har valgt å gå for tilrettelagte boliger lenger unna øvrige kommunale tjenester.

Tidligere har kommunestyret forkasta et forslag fra administrasjonen om å anskaffe tilrettelagte boliger med ei kostnadsramme på hele 31,5 millioner kroner.