Anette Dovland blir ny daglig driver av butikken på Engesland – Caroline og Martijn drar tilbake til Nederland

NY DRIVERE. Ekteparet Anette og Olav Dovland overtar driften av Nærbutikken på Engesland. Det er Anette som skal ha hovedansvaret og stå for den daglige driften.

I snart syv år har ekteparet Caroline Huisman van Ouwerkerk og Martijn Huisman drevet butikken på Engesland. Nå er nye butikkdrivere snart klar til å ta over.

Men nå er det slutt for kremmerekteparet fra Nederland.

De flyttet til Engesland i mai 2015 og tok over butikken umiddelbart. Til sommeren flytter ekteparet tilbake til sitt hjemland, og dermed mister bygda en stor ressurs for nærmiljøet.

– Det har vært helt fantastiske år og en flott opplevelse, forteller Martijn Huisman til Birkenesavisa mandag.

– Vi har blitt kjent med og truffet svært mange hyggelige mennesker her oppe. Guttene våre har også stortrives her, så de blir det nok en større overgang for, enn oss voksne, forteller Martijn.

DRAR TILBAKE TIL NEDERLAND. Etter sju år som drivere av butikken, drar Martijn Huisman, kona Caroline og barna tilbake til Nederland igjen.

Familien på fire kjøpte seg hus da de kom til Engesland våren for snart syv år siden, bare et steinkast unna Nærbutikken. Ekteparet startet opp i arbeidet med butikken med en gang de kom til bygda. Barna og guttene deres Luc og Sam begynte på skolen og alle ble fort inkludert i bygdesamfunnet.

Nye drivere av Nærbutikken på Engesland er allerede klare. Det er ekteparet Anette og Olav Dovland som skal ta over.

– Dette er ikke formelt klart enda, siden det ikke har vært et vedtak i Engesland handel enda, forteller Olav til Birkenesavisa.

Men det er visstnok nok kun en formalitet, blir vi fortalt.

Det er kona til Olav, Anette, som skal ha hovedansvaret og drive butikken.

Anette er fra Larvik, har bachelor i Informatikk og matematikk – og hun har fire barn og tre bonusbarn.

– Dette er noe jeg gleder meg stort til, og det er i hovedsak jeg som skal drive butikken. En av fordelene er også at jeg bor ti meter unna, rett over veien fra butikken, forteller hun.

Vi spør paret hvilket inntrykk de sitter igjen med etter at ekteparet Huisman har drevet nærbutikken disse årene her på Engesland, og nå flytter tilbake til Nederland?

– Vi er svært godt fornøyde med Caroline og Martijn og den jobben de har lagt ned her i disse årene. De har lagt ned en formidabel jobb her og stått på nesten døgnet rundt. Så at de flytter tilbake til hjemlandet nå, sammen med sine to sønner, vil bli et stort tap for bygda, sier Anette og Olav.