Tilsvar til Ronny Thomassen fra styret i den lokale Motvind-folkeaksjonen

(Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness/NTB Scanpix)

Vi leser i Birkenesavisa på nett at Ronny Thomassen har et motsvar til vårt innlegg. Bare en kort kommentar til dette. Du påstår at vi skriver at alle naboer er mot vindkraft. Det er ikke riktig. Dersom du hadde sitert hele setningen i vårt innlegg ser du at vi skriver alle naboer som ser at bomiljøet og deres livsverdier er truet. Vi er selvsagt også klar over at enkelte naboer og grunneiere av ulike årsaker er for utbygging.

Vi oppfordrer ellers til å lese vårt forrige innlegg igjen, der vi blant annet gir eksempler på hvor vi kan få ny kraft. Vi gir også eksempler på hvor vi kan få inn inntekter/evt mister inntekter. Dette veier kanskje ikke opp for inntektene av vindkraftverket. Men så er det jo også slik at vi her i bygda har bestemt at vi ikke skal bygge ut Tobias jorde, vi skal ikke bygge ut Tovdalselva og vi bygger ikke på dyrka mark rundt sentrum. Selv om alt dette også kunne gitt store inntekter til kommunen. Vi tror at mange birkenesinger ser verdien i å bevare disse stedene. På samme måte håper vi på forståelse for at vi er veldig mange som mener heiområdene rundt Birkenes og bomiljøene rundt disse også har en stor verdi for oss og er noe vi vil bevare.

Ronny liker ikke at utenbygds folk engasjerer seg i vindkraftsaken i Birkenes. Vi er derimot stolte av at også utenbygds personer engasjerer seg i vindkraftsaken. Tenk at vi har naturområder som utenbygds friluftsfolk, hytteeiere og andre engasjerer seg for å bevare! Vi tar selvsagt avstand fra alle ytringer som går over streken og oppfordrer alle, både tilhenger og motstandere, til å fremføre argumentasjonen respektfullt.

Vi regner for øvrig med at Thomassen mener det er greit at leder i Vindmuligheter, RWE`s innleide lobbyist og RWE`s prosjektledelse er utenbygds fra?

Et vindkraftverk berører dessverre ikke bare planområdet, men får innvirkning på store områder rundt med støy, skyggekast og lysforurensning. Det er ikke uten grunn at de store friluftsorganisasjonene kjemper mot vindkraftverk i våre naturområder og at vi ser protester fra naboer og hytteeiere i kommuner hvor vindkraftverk er etablert.

Til slutt oppfordrer vi alle til å gå ut og nyte den vakre Birkenesnaturen i denne fantastiske årstiden!

 

På vegne av styret i Motvind-folkeaksjonen mot vindmøller i Birkenes

Trond Harstad

Torstein Arne Svendsen

Wiggo Svendsen

Terje Ånesland

__________

Leserinnlegg