Storbandet først ut

SOMMERSTEMNING: Birkeland Storband arrangerer sin årlige konsert på Tobias Jorde. ARKIVFOTO

I midten av juni planlegges storslagen åpning av scenen på Tobias jorde. Venke Knutson står for den offisielle åpninga.

– Vi er ganske stolte over å være først ute, selv om alle denne uka er likeverdige, sier Geir Knutson.

Onsdag 14. juni tar han med seg Birkeland storband til den nye scenen på Tobias jorde.

– Normalt har vi hatt en konsert på Birkeland denne datoen, og mens vi før har spilt under ett seil, eller under ingenting, skal vi i år spille inne i en liten juvel. Det er flott, sier han.

Storbandet skal spille musikk fra film og teater denne kvelden. Knutson er en av de nærmeste naboene til jordet, og har fulgt byggingen med stor interesse. Han synes scenen har blitt helt fantastisk, og gleder seg til å ta den i bruk.

Fredagen samme uke blir det konsert på scenen for alle kommunens skoler, og andre som har lyst til å oppleve en konsert på dagtid. Venke Knutson vil lede dette arrangementet som omtales som konsert og allsang av kulturleder Wenche Flaa Eieland i Birkenes kommune. Kulturskolen vil også bidra med innslag, deriblant Nameless 5 som har kommet til landsfinalen i UKM.

– Vi arbeider med en produksjon som skal foregå på kvelden samme dag. Det arrangementet kommer til å bli ledet av Venke Knutson og Asbjørn Ribe sammen med et husband bestående av musikere fra Birkenes, sier Geir Atle Ellingsen.

Både Ribe og Knutsen skal fremføre egne låter, og synge duett. Andre artister som vil opptre er Lars Erik Birkeland med kona Irene Kleppe Birkeland, Jostein Reinertsen, Christian Hestø, Bjørn Olav Hartvigsen og Celine Lunder.

– Vi kunne hyret inn noen kjente navn til å åpne scenen, men ønsker at dette skal være lokalt forankret, og derfor har alle disse artistene røtter i kommunen, sier Eieland.

Ordfører Anders Christiansen (Ap) sa dette da planene ble avslørt fredag ettermiddag:

– Det er egentlig en rød tråd gjennom det hele. Bygget er kortreist og menneskene som skal åpne det er kortreiste de også.