Konsert med Blåsemafian og 150 musikanter

BLÅSEMAFIAN. Etter en wokshop med Birkeland Musikkorps, Lillesand Skolekorps og Høvåg Brass tidligere på dagen vil Blåsemafian sammen med korpsene invitere til stor konsert på Tobias Jorde. (Foto: Blåsemafian/Birkeland Musikkorps)

Lørdagen under Birkelandsdagene, nærmere bestemt 17. august, blir det stor musikkfest når Blåsemafian sammen med Birkeland Musikkorps, Høvåg Brass, Lillesand Skolekorps og Soul Children inviterer til storslagen konsert.

– Det blir en heidundrende festkveld på Tobias Jorde. Det lover Silje Tveiten og Torunn Aanesland Strømme i Birkeland Musikkorps, som forventer et fullsatt Tobias Jorde. De to ivrige korpsforeldrene er innom BA for å fortelle om korpset store konsertplan for høsten.

Konserten kommer til som et resultat av at Blåsemafian tidligere på dagen har holdt en workshop i ballhallen, for de tre korpsene i ballhallen tidligere på dagen. Når Blåsemafian sammen med korpsene, og med bidrag Soul Children og et drillkorps slår an tonen for konserten, forventer Silje og Torunn en heidundrende musikkfest for et fullt Tobias Jorde.

Med 150 deltakende barn som gjerne tar med seg mor og far, og andre i familien, så kan det fort bli mye folk rundt scenen denne lørdagen. De håper også på godt besøk fra bygdefolk forøvrig.

Mange vil dra kjensel på trioen bak Blåsemafian, som er en norsk instrumentalgruppe. Gruppa har jobbet som støttemusikere ved en rekke tv-produksjoner, og de har samarbeidet med artister som Marcus & Martinius, Madcon, Cezinando og Angelina Jordan. I 2021 ble de ble kjent for et større norsk publikum da de deltok i Melodi Grand Prix, og tok seg videre til landsfinalen.

FULLSATT. Korpsentusiastene Torunn Aanesland Strømme og Silje Tveiten har stor tro på at det blir fullt foran scenen når Blåsemafian inviterer til konsert sammen med Birkeland Musikkorps, Lillesand Skolekorps og Høvåg Brass lørdag 17. august.

– De kombinerer klassisk brass med moderne pop og EDM, beskriver Torunn. Mange vil oppdage at selv om de ikke kjenner navnet, så vil de kjenne igjen Blåsemafian sine fengende rytmer fra radioen, legger hun til.

Konserten vil inneholde flere låter med alle korpsene, men og noen med bare Blåsemafian.

– Vi ville gjøre noe gøy, og inspirere musikantene. Vi ser det som et rekrutteringstiltak, og håper vi får sådd noen musikantfrø. Samtidig tror vi det er hyggelig for bygda at vi kan spre litt musikalsk glede utover 17. mai, sier de og legger ikke skjul på at de ser det som en fin mulighet for å endelig kunne gjøre noe sosialt sammen med korpsene i nærheten.

– Det er et fint og greit prosjekt som drar de andre korpsene til Birkeland, og vi gleder oss veldig til å gjøre noe sammen, med dem, sier Silje.

– Musikantene gleder seg, og vi har øvd noen uker allerede. Vi har begynt, men det kreves nok litt egeninnsats gjennom sommeren også, men det tror jeg går bra, sier Torunn.

Det er en gratiskonsert, men at det koster en god del å gjennomføre legger de ikke skjul på. Birkenes Sparebank er hovedsponsor, og bidrar betydelig. Korpsene har også fått noe i støtte fra Agder Musikkråd og Norsk Musikkråd. Ved dårlig vær har de ballhallen som en back-up løsning for konserten.