Vellykka tonejakt

JULESAMBA: Engelen Finn Englius Fant i Siri Toplands skikkelse i en heftig julesamba sammen med nissene Rebekka (f.v.), Natalie, Madeleine og Tellef.

Engelen Finn Englius fant både den høye C’en og tonen med publikum da elevene ved Herefoss skole satte opp Geir Knutsons julespill ”Finn Englius Fant og jakten på den høye C”.

JULESAMBA: Engelen Finn Englius Fant i Siri Toplands skikkelse i en heftig julesamba sammen med nissene Rebekka (f.v.), Natalie, Madeleine og Tellef.

JULESAMBA: Engelen Finn Englius Fant i Siri Toplands skikkelse i en heftig julesamba sammen med nissene Rebekka (f.v.), Natalie, Madeleine og Tellef.

ADVENT. Hvert år setter den fådelte skolen opp et skuespill eller syngespill kvelden før juleferien setter inn.
– Det er blitt en fin tradisjon, så har vi noe meningsfylt å gjøre også de siste dagene før jul, forteller lærer og primus motor for årets juleforestilling, Arnhild Brakestad. For de 25 elevene og fem lærerne kom dermed den siste måneden før jul til å dreie seg mye om øving og terping, på skuespill, sang og dans. Minijuleverkstedet i entreen til gymsalen var godt å ha som avkobling når sangtekster og dansetrinn ble reint uoverkommelige. For her måtte alt øves inn fra bunnen av. Da skolen valgte stykke i år, falt nemlig valget på Geir Knutsons flunkende nye julespill, som aldri før var blitt oppført i Birkenes.

Drømmereise

”Finn Englius Fant og jakten på den høye C” er historien om en liten engel som skal være med og synge i det store englekoret ved Jesu fødsel. Under oppvarmingen til den siste korøvelsen oppdager den lille engelen til sin store forskrekkelse at han har mistet den høye C. Etter å ha lett etter den forsvunne tonen, blir han trøtt og sovner på en benk. Mens koret øver reiser Finn Englius Fant på en drømmereise til dagens juleforberedelser. Her møter han nissemor som spinner snø, presten på besøk i klasserommet, familien som kjøper juletre og Frelsesarmeens julegryte. Når han våkner, er øvelsen ferdig, men Finn Englius Fant oppdager til sin store glede at han har hatt den høye C’en hele tida, uten å være klar over det. Begeistret ber han hele koret komme på scenen for å ønske alle en god jul.

Full sal

Med Siri Topland i hovedrollen som Finn Englius, Arnhild selv bak pianoet på et par sanger og fullsatt gymsal, inklusive komponist Geir, som etter sigende så stykket live for aller første gang, ble det stor suksess.
– Vi er veldig fornøyde! De siste dagene før premieren var det fullt kaos, som det ofte er før en premiere. Så tar alle seg ordentlig sammen og leverer som bare det! Ungene sjøl gikk hjem med en følelse av virkelig å ha lykkes. Det er kanskje det viktigste, smiler Arnhild.

Engasjerte foreldre

Læreren skryter av både elever, lærerkolleger og ikke minst foreldre, som har trått til og skaffet kostymer og rekvisitter
– Ragna (Holm, lærer, red. anm.) har jo det rene rekvisittlageret hjemme på Nes, men foreldrene har også gravd i skuffer og skap etter tøy. Noen har til og med kjøpt englevinger og donert til skolen. Foreldrene er veldig positive. Det er et voldsomt engasjement her, sier læreren begeistret. Mellom lovordene fra foreldre og bygdefolk fikk hun kommentarer som ”Den lille skolen, og så klarer de å sette opp noe sånt!” og ”Dette går det jo ikke an å legge ned!”. Det siste myntet på de som mener at skolen i den lille bygda går en usikker framtid i møte dersom kommunen må kutte så mye i skolebudsjettet som rådmannen har forespeilet.
Se bildegalleri fra forestillingen under.