Altfor få på konserten: – Dette ble spikeren i kista for Sabla Moro på Tobias Jorde

Det var rigget til en flott musikkveld på Tobias Jorde lørdag, med to band og trubadur. Solen skinte fra blå himmel og alt var klart for en flott festkveld med Sabla Moro som arrangør. Det var bare ett problem, birkenesingene uteble og kun rundt 200 mennesker møtte frem.

Dørene åpnet klokken 17. Da var det så vidt møtt frem folk da Rune Osmundsen fra Froland, som var kveldens trubadur, spilte coverlåter og noen egenkomponerte sanger.

FROLANDSTRUBADUREN. Rune Osmundsen var kveldens trubadur, der han spilte gitar og sang egne låter og flere coverlåter gjennom kvelden.

Ikke før klokka nærmet seg halv åtte begynte folk å komme og da tok stemningen på området seg betraktelig opp.

Da spilte bandet Star Truck, som ifølge flere blant publikum var kveldens store musikkinnslag, og dro i gang sine coverlåter med country- og bluegrass musikk. Det var musikere fra Stavanger, Oslo og Stockholm med i bandet.

COUNTRY OG BLUEGRASS. Star Truck spilte flere coverlåter, og mye av musikken var inspirert fra amerikansk blues og country.

Selv om så mange folk ikke strømmet, så storkoste de besøkende seg. Og vi traff flere festglade mennesker denne lørdagskvelden.

Ved ett av bordene satt en større gjeng som kalte seg «The One & Only», og hadde kledd seg opp i Hawaii-inspirerte kostymer.

THE ONE & ONLY. Denne gjengen og flere til, koste seg ved ett av langbordene, kalte seg The One & Only, der flere hadde kledd seg i klær inspirert fra Hawaii.

Flere BA snakket med var skuffet over at ikke flere sambygninger stilte opp, når Sabla Moro inviterte til nok en musikkveld, og det i tillegg var et nydelig vær.

Billettprisen var på 250 kroner for de som meldte seg på, og 325 kroner ved inngangen.

Det siste bandet som kom på scenen var SpangRaiders, som spilte frem til klokken elleve, da salget av alkohol stoppet.

Vi snakket med arrangørgeneralen selv, Pabben Botn i Sabla Moro, dagen etter på telefon.

– Vi hadde selvsagt håpet på flere folk innom portene. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å samle flere på Tobias Jorde i går. Alt lå jo til rette, med flere band, utvidet skjenketid og helt perfekt vær.

– Jeg vil skryte av de som tok turen hit i kveld, og det ble solgt såpass at underskuddet vårt ikke blir så stort som det så ut til en stund i går kveld, avslutter Botn på vei til Vestlandet og jobb med en ny festival.

Vi får også en tilbakemelding fra Thomas Stensvand i Sabla Moro, som sier mye av det samme som Botn, men legger til mandag morgen.

– Nå har vi gjort to forsøk på å få dette til. Det var litt bedre i fjor med folk, men altfor få i år. Alt i alt så ble dette spikeren i kista for Sabla Moro på Tobias Jorde.