Holder fortsatt koken

POPULÆR: Tore Kjell Aas viser fram nostalgi i ny drakt - 2017 modell Vespa.

Selv flere tiår etter Vespa så dagens lys, har mopeden evnen til å fungere som samtalestarter.

Noen stands under Birkelandsdagene tiltrekker seg litt ekstra oppmerksomhet, og menn over 60 hadde vel en tendens til å interessere seg for motoriserte ting.

– Det er mange som vil se på Vespa – selveste «urscooteren».  Den var jo veldig populær for femti år siden, og derfor er det mange som kommer og mimrer her. Men de er blitt litt dyre nå, så Vespa er dessverre ikke så mye for ungdommen lenger. Det var andre tider før, forteller Tore Kjell Ås fra Tveide.

Og dermed er mimringen i gang om Tempo Comet og Corvette og Panter og Trigger, det er til og med en som husker Puch.  Birkeland er jo også velsignet med «Dø Mopedos», som ifølge Tore Kjell Ås er en klubb for resirkulert ungdom.

Til Danmark

– Nå gjør vi oss klare for mopedtur til Danmark, og den som oppfyller kriteriene er velkommen til å være med.  Aldersgrensen er 28 år, og man må ha en sterk tilknytning til Birkenes.  Man må være født der, eller hvert fall kjenne en som er født der. Når man så har gjennomført en 20 mils testtur kan man få refleksvest med logo og er fullverdig medlem, forteller Ås.

Og han har adskillige opplevelser fra Dø Mopedos, og mange med mopederfaring samles i teltet for å dele historiene. De som er for unge til å mimre om mopeder og Vespa er nok heller interessert i bilene som er utstilt, og det er flere bilforhandlere som har tatt veien til Birkeland for å vise fram sine ulike modeller i ulike prisklasser. Og det ser ut som bilselgerne har det greit sammen rundt bordet.