Forsmedelig ettmålstap

GOD VETERAN: Glen Jørgensen sendte Birkenes i ledelsen, vant dueller og spilte i det hele tatt en god kamp mot Trauma, til han måtte kaste inn håndkleet ti minutter før slutt.

Birkenes kjørte over Trauma i andre omgang, men måtte tåle et nytt forsmedelig ettmålstap i Birkenesparken tirsdag kveld.

Anført av en spillesugen Glen Jørgensen åpnet hjemmelaget forrykende og skapte to kjempesjanser før det var gått to minutter. Etter ti minutters spill stanger veteranen hvittrøyene i ledelsen etter en perfekt corner fra Gjøran Mollestad. Når kvarteret er gått blir Birkenes snytt for straffespark når Jakob Flakk dyttes ned i Trauma-feltet.

Trauma kjemper seg inn i kampen og skaper en kjempesjanse etter 17 minutter, men BIL-keeper Thomas Salvesen redder mesterlig. To minutter seinere får øyboerne lønn for strevet når en crossball dunkes i nettet på hel volley fra kort hold. Så følger syv effektive Trauma-minutter, hvor de først går i ledelsen på en kontring etter en BIL-corner, deretter legger på til 1-3 på en lobb over BIL-keeperen fra hjørnet av femmeteren. 1-3 er også pauseresultatet.

Stort BIL-press

Andre omgang starter som første, med en stor BIL-sjanse, men Trauma-keeperen avverger forsøket fra Knut Arild Espegren. 20 minutter ut i omgangen har Birkenes en trippelsjanse som burde gitt uttelling. Den kommer noen minutter etter når Jakob Flakk endelig lykkes i å pirke ballen over streken etter klabb og babb i Trauma-forsvaret.

Etter dette presser hjemmelaget på for utligning. Trauma ligger bakpå, måker ballen så høyt og langt de kan og klarer å holde hvittrøyene fra livet. Dermed er det fjerde BIL-tapet på rad etter sommerpausen et faktum.

Får ikke betalt

– Typisk for lag i motgang; du får ikke betalt, konstaterer en skuffet BIL-trener Tor Ivar Ruud.

Som i oppgjøret mot topplaget Hånes kvelden i forveien, var birkenesingene det beste laget etter hvilen, uten å få med seg så mye som et poeng.

– Vi skaper nok av sjanser og trøkk til å vinne, men det vil seg ikke, sier BIL-treneren.

Han synes imidlertid innsatsen og spillet lover godt for fortsettelsen. Så får vi se om hvittrøyene lykkes bedre når de møter middelhavsfarer Rygene borte 2. september.

Kampfakta

Birkenes – Trauma 2-3 (1-3)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (10) Glen Jørgensen, 1-1 (19), 1-2 (22), 1-3 (26), 2-3 (72) Jakob Flakk.

BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – L. Terjesen, T. Holte, L. Aamlid, K.A. Ludvigsen (S. Flaa 40 min) – J.E. Andreassen (J. Frigstad 45 min), G. Jørgensen (R. Imenes 10 min) – E. Christiansen, G. Mollestad, K.A. Espegren – J. Flakk