Lover tidligere Start-spillere kamp

SAVNER UTTELLING: – Innsatsen er bra, vi er fullt på høyde spillemessig og vi skaper sjanser, men vi klarer ikke å få ballen i mål, oppsummerer BIL-trener Tor Ivar Ruud etter at Birkenes lørdag gikk på sitt fjerde tap på seks seriekamper, borte mot serieleder Froland.

BIL-trener Tor Ivar Ruud lover Espen Hoff og «Doffen» Hæstad motstand når de kommer til Birkenesparken tirsdag kveld i spissen for et Donn 2-lag i medvind.

– Vi skal gå på med en himla giv, for det er en kamp vi gleder oss til. Jeg har tro på at vi har store muligheter til å tukte dem, hvis vi spiller opp mot vårt beste, sier Tor Ivar Ruud foran møtet med de tidligere Start-stjernene.

Med den ny-pensjonerte tippeligaprofilen Espen Hoff i spissen har Donn 2 scoret åtte mål på de to siste seriekampene og inntatt tredjeplassen på tabellen i 5. divisjon avdeling 1. Hoff har selv signert halvparten av målene.

Sjansesløseri

En slik uttelling skulle BIL-treneren gjerne sett på sine egne gutter. Mot Froland lørdag ettermiddag gikk de målløse av banen etter å ha brent seks hundreprosentsjanser. Frolendingene, derimot, kunne innkassere en ny trepoenger og innta tabelltoppen etter å ha puttet tre baller i nettet bak keepervikar Ronny Hauene.

Det første målet kom på straffe fem minutter før pause. Det andre på et frispark fra kanten som lurte seg gjennom hele BIL-forsvaret. Det tredje på en kontring rett før slutt da birkenesingene kjørte hele laget i angrep i et forsøk på å ta igjen ledelsen.

Jevnspilt

– Egentlig veldig irriterende, for spillemessig var vi fullt på høyde med dem. Men når du ikke klarer å score på sånne sjanser, så vinner du ikke fotballkamper, konstaterer BIL-treneren.

Ruud så blant annet et frispark fra Lasse Aamlid smelle i tverrliggeren og ned på streken etter fire minutters spill.

– Hadde den gått inn, kunne resultatet fort blitt annerledes, sier treneren.

Han innser at laget hans nå er i poengnød.

– Vi er i faresonen nå, så vi skal gå på med friskt mot Donn og gi dem kamp, for vi kan jo ikke fortsette sånn, uten å score, sier BIL-treneren.

BIL på 9. plass

Seieren sendte Froland opp på tabelltopp med 18 poeng på syv kamper. På de neste plassene følger Hånes med 15 poeng og to kamper mindre spilt, og Donn 2 med like mange poeng som Hånes, men én kamp mer spilt.

Birkenes ligger nå på 9. plass med seks poeng på seks kamper. Bak seg har de Risør, Lillesand IL og Randesund 2 med henholdsvis tre, ett og null poeng. Birkenesingene har til gode å møte alle de tre bunnlagene, så sjansene for å plukke poeng før fotballferien bør absolutt være tilstede.

– Men da må vi begynne å score på sjansene våre, understreker BIL-trener Tor Ivar Ruud.