Ny bedrift på plass på Birkeland

BÅTSENTER: Keko Memic og Arild Rønning konstaterer at reolene fylles opp.

Randesund båtsenter utvider virksomheten, og velger å satse på industriområdet på Tveide.

– Tiden var moden for videre satsing, og det har vist seg at båtopplag er noe å satse på for oss, sier Arild Rønning til Birkenesavisa.

Han var med å startet Randesund allsidig service i 2001. Nå er navnet Randesund båtsenter og det navnet forteller hva bedriften steller med.

– Fram til nå har vi hatt båtopplag på seks-syv forskjellige steder, og kvaliteten på stedene har vært veldig forskjellig. Nå samler vi alt på ett sted. Det forenkler driften og hever kvaliteten, sier Rønning.

Velger Birkenes

– Dere har sikkert vurdert andre steder til båtopplag?

– Vi har vurdert flere steder i Lillesand og Sørlandsparken i Kristiansand, men fant ut at Birkeland var det mest gunstige for oss. Et kvarter fra eller til på kjøring betyr ikke mye, og dessuten samarbeider vi godt med Flaa fra Birkeland når det gjelder å få litt større båter på land, sier Rønning.

– Men det er jo noen som klager over eiendomsskatten i Birkenes?

– Det kompenseres godt og vel med lavere tomtepris, og vi har kjøpt 6,5 mål, sier Rønning.

I første omgang setter han opp en hall med plass til godt over hundre båter. Ifølge Keko Memic er det ikke bare å løfte båten på plass, og ferdig med det. Her tar de seg av vask, polering og service på motor.

– Og selvfølgelig er det bare fornøyde kunder, sier Memic.

Utvidelse på gang

Rønning forteller at bedriften har hatt en jevn og god utvikling siden 2001, og at man aldri har brukt penger man ikke har. Randesund båtsenter har fått god plass å boltre seg på, og tiden er moden for videre ekspansjon.

– Omsetningen har tredobla seg de siste tre år, og det ser ut som den utviklingen fortsetter. Vi kommer nok ikke til å nøye oss med en hall på Birkeland. Her har vi plass til flere, og hall nummer to er allerede planlagt, sier han.

Hovedkontoret og butikken vil fortsatt være på Dvergsnesveien på Søm, for det er nok en fordel at butikk med salg av båter, og alt av utstyr til både båt, bil, hus og hage er lokalisert i Kristiansand påpeker Rønning.